Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ni sjena one igre'

Evo što strani mediji pišu o pobjedi Hrvatske i odlasku u četvrtfinale

Hrvatska Danska
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/2
01.07.2018.
u 23:46

BBC piše kako se tijekom utakmice činilo kao da našim igračima nedostaje energije i ambicije, a Guardian da ni jedna momčad nije pokazala otvorenost kao u prijašnjim utakmicama

Mnogi strani mediji pišu o pobjedi Hrvatske nad Danskom i odlasku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u nogometu.

Britanski Guardian u tekstu s naslovom 'Hrvatska poslala Dansku kući sa Svjetskog prvenstva nakon Šubašićeva herojstva u penalima' piše kako je 'igra eksplodirala u prvim minutama utakmice kada su zabijena dva gola u dva poteza'.

>> Veliko slavlje navijača u Zagrebu nakon pobjede nad Danskom

– Ono što je nakon toga uslijedilo bilo je sporo umiranje spektakla. Za golove je zaslužna komična obrana, no u preostalih 116 minuta malo je toga bilo za smijanje – piše Guardian.

Pišu kako se ostatak utakmice osjećao kao reakcija na početni kaos. Nijedna momčad nije pokazala otvorenost kao prijašnjih utakmica tijekom turnira, a oprez su zadržali kroz cijelu igru.

Hrvatska Danska
1/19

– Modrić je pogodio u penalima, sačuvao je svoj obraz – dodaju.

BBC piše kako je Danijel Subašić obranio tri penala te je Hrvatska izbacila Dansku s natjecanja u ''penalima koji su svima kidali živce''.

– Bila je to utakmica koja je završila na nevjerojatno dramatičan način, a tako je i počela – piše BBC. Podsjećaju da je Hrvatska pobijedila Argentinu 3:0, no pišu kako je večeras ''bila sjena one momčadi''.

– Činilo se kao da im nedostaje energije i ambicije – piše BBC.

I naši susjedi izvijestili su o spektakularnom prolasku Hrvatske u četvrtfinale. Beogradski Blic piše kako su ''vatreni prošli poslije drame u penalima''.

– Skandinavci su na savršen način započeli utakmicu, postigli gol već u 56. sekundi, da bi poslije nešto više od tri i pol minute stigao odgovor. Očekivao se fenomenalan meč, ali... Sve poslije ta dva pogotka bilo je gotovo za zaborav, Danci su uspjeli srušiti ritam meča, ''umrtvili'' su potpuno igru, a na to Hrvati nisu imali nikakav odgovor – piše Blic koji je objavio nekoliko tekstova o pobjedi naših reprezentativaca.

Dnevni avaz također piše kako je ''Hrvatska nakon penala i drame u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva''.

– Poslije drugog gola na utakmici ritam je opao, Hrvati su češće imali loptu u nogama, dok su Danci čekali svoju priliku – piše Dnevni avaz.

Srećom, nisu je dočekali.

Komentara 108

NA
Narcis660
00:10 02.07.2018.

Bilo kako bilo al mi smo pobjedili ⚽️🇭🇷🇭🇷🇭🇷

PR
prajdali100
00:09 02.07.2018.

Trebalo je ovo preživjeti !

Avatar Toni Broo
Toni Broo
00:14 02.07.2018.

Hrvatska pobijedila!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije