Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A SAD RUSIJA

Hrvatska u četvrtfinalu! Subašić junak, Rakitić zabio odlučujući penal

Hrvatska u četvrtfinalu! Subašić junak, Rakitić zabio odlučujući penal
Foto: Reuters/Pixsell
01.07.2018. u 22:47

Hrvatska je nakon velike drame i lutrije jedanaesteraca s 4:3 (1:1) pobijedila Dansku i izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva. 

Junak je bio Danijel Subašić koji je skinuo tri jedanaesterca, a odlučujući pet jedanaesterac zabio je Ivan Rakitić.

Danska je povela nakon samo 58 sekundi igre golom Mathiasa Jorgensena, a izjednačio je Mario Mandžukić u 4. minuti.

Hrvatska Danska
1/7

Hrvatska je imala veliku priliku riješiti pitanje pobjednika prije izvođenja 11-eraca, ali je udarac Luke Modrića s bijele točke u 116. minuti obranio Kasper Schmeichel.

Danska je svoj pogodak postigla nakon što je Knudsen rukom ubacio loptu duboko u hrvatski kazneni prostor, do nje je stigao Delaney, no njega su odlično blokirali Rebić i Vrsaljko. Ipak, do prostora za šut stigao je Mathias Jorgensen, pa iako se nije radilo o jakom udarcu bio je iz velike blizine, pa je izmigoljio Subašiću u gol.

Rano primljeni pogodak nije negativno utjecao na Hrvatsku koja je poravnala već u 4. minuti. Rebić i Vrsaljko su kombinirali na desnoj strani, uslijedio je ubačaj na koji Danci nisu dobro reagirali, Delaney je napucao u glavu Christensena, a lopta se idealno odbila za Mandžukića koji je jakim udarcem probio Schmeichela.

Hrvatska će u četvrtfinalu 7. srpnja u Sočiju od 16 sati igrati protiv domaćina Rusije koja je također boljim izvođenjem jedanaesterca svladala Španjolsku sa 5-4.

Hrvatska Danska
1/6

 

Komentara 282

Avatar MENSA
MENSA
22:53 01.07.2018.

Bravo! Bravo i opet....Bravo! Dečki stvarno ste zaslužili pobjedu. Skidam vam kapu do poda!

IC
ico3
22:52 01.07.2018.

Pobjedili svka cast Hrvatska, neka smo i mi imali srece.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
22:57 01.07.2018.

Po kvalitetu najbolja utakmica do sada!!! Danci super, niko ih ne bi pobjedio osim Hrvatske sve ostalo je puno lakse. Hrvatska je prvak svjeta neka pati kome smeta!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije