Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oproštaj od legende

Eusebio pokopan pred tisućama ljudi, navijači upalili baklje

Eusebio, sprovod
Foto: Reuters/Pixsell, Pixsell
1/6
07.01.2014.
u 10:51

Eusebio je preminuo u noći sa subote na nedjelju u 72. godini od zatajenja srca.

Legendarni portugalski nogometaš Eusebio pokopan je na groblju Lumiar u Lisabonu. Kako javljaju portugalski mediji, na ispraćaju je bilo nekoliko tisuća ljudi, među kojima je bilo i mnogo poznatih nogometaša.

Prije sprovoda lijes s njegovim tijelom dovezen je na stadion Benfice Estadio da Luz, na kojem se od njega oprostilo više od 10.000 navijača.

Nakon toga krenula je povorka kroz grad, ljudi su stajali na cesti, izlazili na prozore i opraštali se od svoje legende. Povorka se zaustavila ispred skupštine grada, gdje je održana komemoracija, a nakon toga su se svi uputili na groblje.

Spomenimo i to da su navijači na pogreb stigli s bakljama koje su uspjeli zapaliti unatoč kiši koja je padala.

Podsjetimo, Eusebio je preminuo u noći sa subote na nedjelju u 72. godini od zatajenja srca. Ostat će upamćen kao jedan od najubojitijih strijelaca jer je prema podacima Fife u 745 utakmica postigao 733 pogotka.
S Benficom je osvojio 11 naslova prvaka i dvije Lige prvaka.

A na jučerašnjoj utakmici Reala i Celte Cristiano Ronaldo zabio je dva pogotka i posvetio ih svom sunarodnjaku.

>>Eusebio je volio Hrvate i pjevao Vilu Velebitu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije