Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRKA NA SLJEMENU

Hrvatski skijaš poručuje: Ne zanimaju me ulasci među 30, želim pobjeđivati!

Istok Rodeš
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/5
04.01.2018.
u 10:14

– Od početka sljemenska je utrka na visokoj razini. Postavljeni su standardi koji su, ne računajući Schladming i Kitzbühel i slična mjesta, nedostižni za mnoga skijališta. Kod nas je staza uvijek u dobrom stanju, skijaši su smješteni u vrhunskom hotelu i sve im je omogućeno.

U današnjoj muškoj slalomskoj utrci na Sljemenu (12.45 i 16.30) nastupit će šest hrvatskih skijaša, a jedini debitant u Svjetskom kupu na ovoj padini bit će 18-godišnji Samuel Kolega:

– Ovo će mi biti prvi nastup u slalomu u Svjetskom kupu. Budući da s ovom stazom imam jako dobar “odnos”, jer ovdje sam izborio svoju prvu FIS pobjedu, očekujem da ću se i ovaj put spustiti kako mogu i znam.

Za sljemensku stazu isto govori i njegov stariji brat Elias (21):

– Ovo mi je najdraža staza, tu vozim najbolje. Meni će ovo biti treći nastup u ovoj utrci, a lani sam drugu vožnju izgubio za 40 stotinki, i to zbog jedne male pogreške.

Istok Rodeš
1/6

Trenutačno najbolji hrvatski slalomaš jest Matej Vidović (24) koji zna da mu na brdu iznad Zagreba nikad nije išlo posebno dobro.

– Sezona mi je bila svakakva. Bilo je dobrog skijanja, ali u dijelovima pa se nadam da ću uskoro spojiti dvije vožnje. Na Sljemenu mi ne odgovara konfiguracija terena, a možda imam previše pritiska.

Kad već govorimo o tome, pitali smo Mateja kako pronaći ravnotežu između vlastitih mogućnosti i želje da se pred domaćom publikom ostavi što bolji dojam.

– Za svaku vožnju taktiku određujem prigodom ogleda, tada procijenim koliko se rizika smije preuzeti. No moja je želja uvijek ići punim gasom, nemam ja tu što kalkulirati jer jedino ako odvezem dobru vožnju može se dogoditi dobar rezultat.

Najiskusniji među našim skijašima jest Natko Zrnčić Dim (31).

– Puno sam puta ovdje vozio, bilo je boljih i lošijih nastupa, ali nisam nijednom bio u prvih 30. Premda mi je ovo jako poznata staza, jer sam tu puno puta trenirao, nemam nekih iluzija ni da ću ovaj put ući u 30.

Veterana smo pitali zašto je ova zagrebačka utrka toliko na cijeni među najboljim svjetskim skijašima.

– Od početka sljemenska je utrka na visokoj razini. Postavljeni su standardi koji su, ne računajući Schladming i Kitzbühel i slična mjesta, nedostižni za mnoga skijališta. Kod nas je staza uvijek u dobrom stanju, skijaši su smješteni u vrhunskom hotelu i sve im je omogućeno. Što se tiče “hospitalityja” na stazi, odličan je, a zna nam se dogoditi, kao što je bilo u Adelbodenu, da nas stave u neku “štalicu”, u skladište za ratrak. Na takvim mjestima puno se više vodi računa o nekim drugim stvarima nego o skijašima.

S obzirom na to da se naš trenutno najbolji skijaš Filip Zubčić bori s jakom prehladom, od svih ostalih najambicioznijim uoči današnje utrke činio nam se Istok Rodeš (21). Bivši svjetski juniorski prvak ima problem pretvaranja dobrih treninga u uspješne utrke:

– Kada god sam prelazio s niže na višu razinu, uvijek mi je trebalo neko vrijeme da se prilagodim pa je tako i ovaj put na prelasku iz juniorskog u seniorsko skijanje. A taj prijelaz je najteži jer je sve drugačije od onoga što ste dotad iskusili. Drugačija je priprema staza, konkurencija, publika. Bilo bi dobro da uđem ovdje među 30, no meni ti ulasci u drugu vožnju nemaju preveliko značenje. Meni je vodilja da pobjeđujem u Svjetskom kupu.

Komentara 5

LI
liliZG
10:53 04.01.2018.

živi bili , pa doživjeli.

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
10:59 04.01.2018.

Ni mene poriluk bez mesa ne zanima,pa ga jedem tri puta u tjednu.

80
8.000 eura, 8.000 eura!
12:20 04.01.2018.

Dečko kaže da ga ne zanima ulazak u prvih drideset?? Znači da ima ambicije da pobjedi😂😂😂. Ajde dečec budi zasada sretan ako izboriš drugu vožnju. Naravno da ne treba napustiti svoje snove ali treba biti realan i ne razbacivati se takvim izjavama. SRETNO svim našim skijašima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije