Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brazil, 14. kolo

Eduardo ušao s klupe i postigao pobjednički gol za Flamengo

Eduardo da Silva
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
10.08.2014.
u 23:04

Ovom pobjedom Flamengo je pobjegao sa začelja i sad se nalazi na 18. mjestu sa 13 bodova

U svom drugom nastupu za Flamengo, Eduardo da Silva postigao je pogodak. U sklopu 14. kola njegova momčad ugostila je šestoplasirani Sport Recife i pobijedila sa 1:0.

Iako je Vanderlei Luxemburgo najavljivao da će bivšeg hrvatskog reprezentativca gurnuti u vatru od prve minute, Eduardo je u igru ušao tek u 69., a pet minuta prije kraja postigao je pobjednički pogodak.

Ovom pobjedom Flamengo je pobjegao sa začelja i sad se nalazi na 18. mjestu sa 13 bodova.

>>Šuker: Vukojević i Eduardo će dobiti oproštaj kakav zaslužuju

Komentara 8

HR
hr76
23:34 10.08.2014.

Bravo Dudu!

Avatar Daruvar_
Daruvar_
23:55 10.08.2014.

Ipak ima jedna kategorija u kojoj Eduardo da Silva tuče najvećega strijelca u povijesti Hrvata Davora Šukera. Statistika kaže da su pogoci popularnoga Dudua hrvatskoj reprezentaciji u kvalifikacijskim utakmicama, uključujući naravno sraz s Velšanima, izravno donijeli nevjerojatan 21 bod, dok se Šuker tu zaustavio na samo 12. Najupečatljiviji je bio njegov hat-trick Izraelcima u Tel Avivu, a njemu vjerojatno najdraži bio je prvi pogodak u tom ciklusu, protiv Engleza u Maksimiru u jesen 2006., onaj koji je prethodio glasovitoj krtici. Taj gol nismo svrstali među odlučujuće. Serija je nastavljena i cijelu sljedeću, 2007. godinu, a svršetak tog ciklusa bio je koban za Eduarda zbog prijeloma noge. Tako je iza njega bilo razdoblje od čak 19 mjeseci bez pogotka za Hrvatsku (i godinu dana neigranja), što ga je možda spriječilo i da se približi Šukerovu rekordu od 45 pogodaka za nacionalnu momčad. Eduardo je Slavenu Biliću donio čak 18 bodova u dva kvalifikacijska ciklusa, a zamislite – na Euru 2012. godine igrao je samo 10 minuta u tri utakmice.

BS
bravo_sammir
01:04 11.08.2014.

Zasto je rijec g1upi nedopustena?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije