Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spox.com

Duvnjak: Samo je jedan Ivano Balić

Domagoj Duvnjak
Goran Stanzl
09.12.2009.
u 21:12

Hrvatski rukometni reprezentativac i član HSV-a Domagoj Duvnjak dao je opsežni intervju za prestižnu njemačku sportsku internetsku stranicu Spox.com.

Duvnjak kao jedan od najboljih mladih igrača na svijetu u Njemačkoj uživa golemu popularnost, što je bila i prva tema razgovora, a 21-godišnji hrvatski as prokomentirao je sve češću prisutnost u medijima.

Gospodine Duvnjak, svaki dan vas novinari traže. Izlazite li im u susret, dajete li intervjue uvijek?

- Nije to takav problem, nastojim odgovoriti mnogim zahtjevima za razgovore s novinarima. Moj posao ipak nije samo igranje rukometa. Zanimanje medija je važno, a to je i kontakt s navijačima.

Novinari u Njemačkoj konstantno traže neku ekskluzivnu priču o vama. Smeta li Vas to?

- Već je u Hrvatskoj bilo ''ludo''. Novinari žele izvući što više iz mene, ali negdje, jasno, postoje i limiti.

Pitanje koje se stalno i uporno ponavlja, jest Vaš odnos sa Ivanom Balićem...

- S Ivanom sam u super odnosima. On je bio moj uzor kojeg i danas jako cijenim. Ivano Balić je jednostavno briljantan igrač!

Na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj Vi ste odlično preuzeli njegovu ulogu u nacionalnoj momčadi. Smeta li Vas ako konstatiramo da ste vi novi Ivano Balić?

- Kada netko napiše takvu konstrukciju, to mi predstavlja veliku čast. Međutim, ja još uvijek trebam i mogu puno naučiti od Ivana. Tek mi je 21 godina. A usporedbe s njime više ne mogu izbjeći. Ali, drago mi je što i Vama mogu ponuditi odgovor, koji glasi: Samo je jedan Ivano Balić!

Recite nam ponešto o vašim iskustvima iz Hamburga, odnosno prilagodbi s hrvatskog na njemački rukomet.

- Mislim da sam se odlično prilagodio. Uvjeti za treninge i rad u HSV-u su fantastični, a u prilagodbi mi pomaže i to što je sa mnom ovdje moja djevojka. Prelazak mi nije predstavljao bilo kakve poteškoće. Dolazak u HSV bio je pun pogodak. Prvenstvo u Njemačkoj je iznimno jako. Kada sam igrao u CO Zagrebu, sve se svodilo praktički samo na pripreme za Ligu prvaka, a u prvenstvu smo gotovo svaku utakmicu pobjeđivali s 15 ili 20 golova razlike. Ovdje je druga priča. Malo je momčadi za koje ste sigurni da ćete ih pobijediti, atmosfera na utakmicama je odlična...

Vi ste prešli iz Zagreba u HSV uz rekordnu odštetu od milijun eura, te ste postali jedan od najskupljih rukometaša na svijetu. Osjećate li pritisak zbog toga?

- Svjestan sam te činjenice, ali se mogu nositi s time.

Tko je trenutno najbolji rukometaš na svijetu?

- Ima dosta rukometaša o kojima možemo govoriti, krema svjetskog rukometa je jaka i moćna. Međutim, ne bih o imenima.

Gdje vidite sebe u toj priči?

- Takva pitanja su uvijek teška. Mislim da sam još mlad i da mogu i trebam još napredovati.

Za nekoliko tjedana počinje Europsko prvenstvo. Hrvatska je top-favorit. Ili se ne slažete?

- Europsko prvenstvo nudi jači turnir od Svjetskog prvenstva, jer gotovo svaka reprezentacija na prvenstvu Europe može konkurirati za medalje. Francuska je uvijek jaka, oni su favorit. Ali, i mi smo jaki, kao i Poljska, Njemačka... Kao što sam rekao, Europsko prvenstvo je uvijek veličanstveno natjecanje.

Vi živite u istoj kući s Igorom Vorijem? Igrate li kad rukomet u svom domu?

- Pa, ne baš, radije se opuštamo, gledamo DVD-ove, puno razgovaramo ili, što je sada aktualno, idemo u božićni šoping.

I za kraj, koji je najveći trenutak Vaše karijere?

- Jasno, kada sam prešao u HSV. No, isto tako, i kada sam prvi puta kao 17-godišnjak upoznao Ivana Balića. To je trenutak koji ću uvijek pamtiti. Bio sam novi u reprezentaciji, imali smo jednu pripremnu utakmicu. Našli smo se zajedno na parketu! To su dvije situacije koje ću zauvijek pamtiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije