Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN HRVATSKE

Duvnjak: Možemo uhvatiti kvalifikacije za OI, Gojun: Čudili su me sudački kriteriji

Malmo: Susret Danske i Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu
Foto: PIXSELL
1/4
19.01.2023.
u 22:34

- Nažalost, nismo uspjeli pobijediti. Nakon ovakve predstave, ne možeš nikome ništa zamjeriti. Moglo je otići na jednu, moglo je na drugu stranu... - rekao je Domagoj Duvnjak.

U susretu 1. kola skupine IV drugog kruga Svjetskog prvenstva, hrvatska rukometna reprezentacija je u Malmou pred više od 11.000 gledatelja odigrala 32-32 protiv svjetskih prvaka Danaca i tako ostala samo na teoretskim izgledima za plasman u četvrtfinale.

Hrvatska je odigrala sjajno, čvrsto i borbeno, ali nažalost nije uspjela slaviti protiv dvostrukih svjetskih prvaka. S bodom ostajemo teoretski u igri za plasman u četvrtfinale, no šanse su minimalne.

Hrvatska je veći dio utakmice vodila, u jednom trenutku smo imali i četiri razlike, no Danska se vratila, u završnici je povela, imala je i zadnji napad koji nije realizirala. Cindrić je u zadnjoj sekundi pucao sa sredine terena, ali nije uspio.

19.01.2023., Malmo Arena, Malmo, Svedska - IHF Svjetsko prvenstvo u rukometu, skupina IV, 3. kolo, Danska - Hrvatska. Mathias Gidsel, Luka Cindric Photo: Pixsell/PIXSELL
Foto: PIXSELL

Kapetan Domagoj Duvnjak prokomentirao je ishod susreta.

- Nažalost, nismo uspjeli pobijediti. Pobjeda bi nam značila puno. Nakon ovakve predstave, ne možeš nikome ništa zamjeriti. Moglo je otići na jednu, moglo je na drugu stranu... Žao mi je utakmice protiv Egipta gdje je cijela ekipa podbacila. Četvrtfinale je daleko. Mislim da sa bodom i sa dvije pobjede četvrfinale je daleko. Jedini plus ovog boda, ako dobijemo dvije utakmice, je imati sedam bodova i deveto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre - rekao je.

- Svojim momcima skidam kapu. Sudački kriteriji su me malo čudili, ne samo mene. Imamo još dvije utakmice, borit ćemo se do kraja pa što bude - kazao je Jakov Gojun

- Ponosan sam što sam dio ove momčadi, ovo je Hrvatska, ali ostali smo kratki, kad su krenuli sedam na šest više nije bilo šanse. No ovo je put, ovako moramo igrati i ja sam ponosan na Hrvatsku večeras - rekao je Željko Musa

Filip Glavaš bio je na rubu suza.

- Ostali smo kratki jedan gol. Što reći, dali smo sve od sebe, ja sam ponosan što sam dio ekipe, lavovski smo se borili. Žao mi je, oprostite. Drago mi je da sam dao obol priči, ali da bar nisam dao nijedan, a da smo ovo dobili - zaključio je. 

Komentara 1

Avatar southman
southman
07:18 20.01.2023.

13 igrača sa prosjekom od 190 cm na terenu i Danci nam svaki put prođu kroz sredinu i zabiju gol. Trener viče pustite lijevo krilo da puca a ovaj nije taknuo loptu cijelo drugo poluvrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije