Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAZ U LP

Drama futsal Dinama: Primili 4 gola za manje od dvije minute pa umalo preokrenuli utakmicu

Zagreb: UEFA Futsal Liga Prvaka, Grupa 5, MNK Futsal Dinamo - KSC Lubawa
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
25.10.2023.
u 23:10

Olmissum, hrvatski doprvak u futsalu, ostvario je pobjedu u prvom kolu skupine 1 Glavne runde Lige prvaka, na domaćem terenu u Omišu svladao je kazahstanski Ayat 3-2. Vrlo važnu pobjedu ostvarili su Omišani koja ih je približila prolasku među 16 najboljih

Hrvatski prvak Futsal Dinamo došao je na rub ispadanja u Glavnoj rundi futsalske Lige prvaka nakon što je u Zagrebu poražen od poljske Lubawe 7-9. U pitanju je bila utakmica drugog kola skupine 5, a prolaz među 16 najboljih Lige prvaka ostvarit će samo pobjednik skupine. Trenutačno Lubawa ima četiri boda, a Futsal Dinamo tri, no ispred Poljaka je još samo utakmica protiv švedskog Oerebra, najslabije momčadi u skupini, zbog čega su došli na mali korak do prolaska dalje.

Utakmica je počela nevjerojatno jer je Poljacima trebalo 80-ak sekundi za čak četiri pogotka. Sve je počelo autogolom Postružina u 30. sekundi nakon čega je dva pogotka dao Raszkowski i Claudinho za velikih 4-0 Lubawe. Bio je to snažan udarac koji je primio Futsal Dinamo i od kojeg se nije mogao oporaviti pa su uslijedila nova dva pogotka suparnika. Opet je strijelac bio Claudinho te iz odličnog voleja Kriezel za 6-0.

GALERIJA Dinamo upisao prvu europsku pobjedu. Šveđanima zabili čak osam golova

Zagreb: UEFA Futsal Liga Prvaka, Grupa 5, MNK Futsal Dinamo - KSC Lubawa
1/19

Golovima iz kaznenih udaraca Postružina u 13. i 16. minuti Futsal Dinamo je smanjio na 2-6 i probudio nadu koja je ponovno vrlo brzo nestala. Do kraja prvog dijela hrvatski prvak je zabio jednom, ali gosti nova dva gola i Poljaci su opet imali velikih 8-3.

U nastavku je dugo vremena bilo mirno, a onda je Futsal Dinamo uz veliku potporu navijača krenuo u nemoguće. Po jedan pogodak su zabili Postružin i Čekol, a dva gola Filip Novak za 7-8 četiri minute prije kraja. Sve do kraja Futsal Dinamo je uveo dodatnog igrača u polje i igrao bez vratara te je gotovo svake sekunde visio pogodak na obje strane. No, Poljake je spašavao okvir vrata, a nakon greške domaćina minutu i pol prije kraja je Kaniewski zabio za konačnih 9-7.

VEAZNI ČLANCI:

U petak su na rasporedu utakmice posljednjeg trećeg kola. Sastaju se od 16 sati Lubawa i Oerebro te od 19 sati Futsal Dinamo i Titograd.

Olmissum s 3-2 svladao Ayat

Olmissum, hrvatski doprvak u futsalu, ostvario je pobjedu u prvom kolu skupine 1 Glavne runde Lige prvaka, na domaćem terenu u Omišu svladao je kazahstanski Ayat 3-2. Vrlo važnu pobjedu ostvarili su Omišani koja ih je približila prolasku među 16 najboljih u Ligi prvaka. Naime, iz ove skupine dalje prolaze tri najbolje momčadi, premda Olmissumu slijede novi veliki izazovi i utakmice protiv jakih suparnika, lisabonskog Sportinga i kijevskog Hita. Te su dvije momčadi u drugom susretu prvog kola odigrali 2-2.

VEZANI ČLANCI:

Jeremy Bukovec doveo je Olmissum u vodstvo krajem prvog dijela, a Kazahstanci su izjednačili golom Luana Marcela u 25. minuti. Potom je u 28. i 29. minuti dva gola dao Antonio Sekulić i kasnije se pokazalo postao igrač odluke.

Do kraja je Ayat uspio tek smanjiti na 2-3 pogotkom Lucasa Iana četiri minute prije kraja, ali je hrvatski predstavnik u završnici izdržao suparničke nalete i time upisao vrlo važnu pobjedu. U četvrtak Olmissum u drugom kolu svoje skupine igra protiv ukrajinskog Hita, a utakmica počinje u 20 sati. Od 16 sati igraju Sporting i Ayat.

VIDEO Dinamo doznao katastrofalne vijesti oko Petkovića, ovo će zabrinuti i Dalića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije