Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPAO 'KRALJ ZEMLJE'

Đoković ispisao povijest: Nadal je prvi puta izgubio polufinale Roland Garrosa

French Open
Foto: Sarah Meyssonnier/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
11.06.2021.
u 23:30

U četvrtom setu smo vidjeli totalnu dominaciju Đokovića. Iako je Nadal poveo s 2:0, Novak je u naletu vezao šest gemova i stigao do velike pobjede

Srbin Novak Đoković postao je prvi tenisač koji je pobijedio Nadala u polufinalu Roland Garrosa  3:6, 6:3, 7:6 (4), 6:2. Srbin je u epskom meču svladao Rafaela Nadala, osvajača 13 titula u Parizu nakon četiri sata i 11 minuta.  Đoković će u nedjelju igrati protiv Tsitsipasa za trofej u Parizu. Srbin će pokušati stići do druge Grand slam titule na Roland Garrosu, a ukupno 19. u karijeri!

Nije dobro počelo po Novaka. Već u prvom gemu u meču Đoković je propustio dvije break lopte, pa je odmah psihički pao i Nadal je poveo. Đoković je rano napravio break u drugom setu i poveo s 2:0, ali se Nadal vratio. Novak je opet napravio break za 4:2, a zatim priveo set kraju sa 6:3. Novak je i u trećem setu prvi napravio break, bilo je to pri rezultatu 2:2. Nadal je odmah uzvratio, ali je Novak ponovo napravio break za 4:3. No, tu nije bio kraj.  U četvrtom setu smo vidjeli totalnu dominaciju Đokovića. Iako je Nadal poveo s 2:0, Novak je u naletu vezao šest gemova i stigao do velike pobjede!

Peti tenisač svijeta Grk Stefanos Tsitsipas plasirao se u finale Roland Garrosa nakon što je danas u Parizu pobijedio Nijemca Alexandera Zvereva sa 6:3, 6.3, 4:6, 4:6, 6:3. Grk je do pobjede nad šestim igračem svijeta i prvog grand-slam finala u karijeri došao nakon tri sata i 36 minuta igre. Tstsiipas je dobio prva dva seta, iako je Zverev na početku drugog seta imao 3.0, a onda je Grk napravio seriju od šest uzastopnih gemova. Nijemac se probudio i dobio treći i četvrti set, ali taj zalet nije podužio i na odlučujući set. Grk je poveo s 4:1, u osmom je gemu propustio četiri meč lopte na servis Zvereva, ali je meč okončao naedugo potom na svom servisu.

Bio je ovo njihov osmi međusobni sraz i šesta pobjeda Tsitsipasa.   Prvi Grk u jednom grand-slam finalu do danas je izgubio sva tri polufinala na najvećim turnirima.

Komentara 50

ZP
Zabranjen pristup
23:52 11.06.2021.

Svaka cast,zasluzena pobjeda.

DU
Deleted user
23:55 11.06.2021.

Najbolji teniser u povijesti je SRBIN!!!!!! Zapamtite to! To nikada nece moci ponoviti jedan hrvat!

T1
T1000
09:18 12.06.2021.

gledao sam cijeli meč...savršenstvo od tenisa kod oba igrača...neponovljivo...bravo Nole

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije