Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO PRAVILO

Događa se nogometna revolucija. Uvodi se rozi karton i koristit će se na prvenstvu ovog ljeta

SV Wehen Wiesbaden v St. Pauli
Kai Pfaffenbach/REUTERS
23.05.2024.
u 13:26

Naime, ukoliko se sumnja da je igrač pretrpio ozljedu glave, sudac ili četvrti sudac bit će obaviješteni, što će ih navesti da pokažu roza karton.

Suci na nadolazećoj Copa Americi imat će novi opciju u svom džepu - roza karton. Ovo je novo pravilo, koje je uvelo južnoameričko nogometno tijelo CONMEBOL, a to omogućuje momčadima da naprave dodatnu zamjenu tijekom utakmica u slučaju sumnji na ozljedu glave i potres mozga. Roza karton označava dopuštenje za spomenutu dodatnu zamjenu.

Naime, ukoliko se sumnja da je igrač pretrpio ozljedu glave, sudac ili četvrti sudac bit će obaviješteni, što će ih navesti da pokažu roza karton. 

- Odbor CONMEBOL-a za natjecanja i operacije najavio je da će se pet zamjena po momčadi koje odobravaju propisi proširiti na potencijalno šestu zamjenu kako bi se brinulo o zdravlju nogometaša. To je dodatna zamjena u slučaju sumnje na ozljedu glave i potres mozga. Da bi se to postiglo, mora se obavijestiti glavni sudac ili četvrti sudac, a koristit će se roza karton.

VEZANI ČLANCI:

Nakon što se napravi zamjena zbog sumnje na potres mozga, protivničkoj će momčadi također biti omogućena dodatna zamjena prema novom prvilu. Organizatori turnira potvrdili su da igrači koji su pretrpjeli sumnju na potres mozga neće moći ponovno ući na teren nakon zamjene.

Isto tako, igrač će biti odveden u svlačionicu ili u bolnicu. Liječnička ekipa morat će ispuniti i poslati obrazac medicinskoj komisiji CONMEBOL-a u roku od 24 sata od utakmice, uz opis procjene potresa mozga bez obzira na to je li igrač zamijenjen ili nije.

Ključne riječi

Komentara 9

OT
otrovnijezik
13:51 23.05.2024.

Hoće li igrači biti u haljinicama?

UK
ukrajina
13:51 23.05.2024.

Zašto roza a ne plavi !

NO
NE oprostiti NE zaboraviti
15:12 23.05.2024.

sigurno švabe izmislile roza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije