Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport HNL

Dinamo predstavio projekt novog stadiona u Maksimiru, pogledajte kako bi trebao izgledati

"U trenucima kada naši igrači pišu nova vječna poglavlja slavnog Dinama, po prvi put predstavljamo ideju i viziju kako mislimo da bi trebao izgledati naš dom!"
10. travnja 2021. u 16:47 39 komentara 5760 prikaza
Maksimir stadion
Foto: GNK Dinamo
Pogledajte galeriju 1/3

Dinamo je poslao priopćenje u kojem se dodiruno bolne točke - maksimirskog stadiona. Plavi predlažu da se novi stadion napravi u Maksimiru, priložili su vizuale, a procjenjuju da bi ovaj projekt stajao 60 milijuna eura.

UKRADENI NASLOV ŠIBENKE 'UDBA i KOS stavili su me na listu za odstrel, a Tuđmanova odluka je bila da opet sudim'

Dinamo s Gradom Zagrebom želi sudjelovati u izgradnji novog stadiona, a priopćenje kluba prenosimo u cijelosti.

"Proteklih godina u više navrata naglašavali smo potrebu da klub ima novi moderan stadion koji će Dinamovu budućnost podići na još višu razinu. Pri tome je naglašeno da želimo stadion u Maksimiru, na mjestu gdje se stvarala klupska povijest i gdje je na tisuće navijača slavilo pobjede, tugovalo zbog poraza i gdje je u zamrznutim sekvencama legendarnih pobjeda zapisana sva emocija koju navijačice i navijači Dinama osjećaju za svoj klub.

U trenucima kada naši igrači pišu nova vječna poglavlja slavnog Dinama, po prvi put predstavljamo ideju i viziju kako mislimo da bi trebao izgledati naš dom!

Na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA-e, vizualni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekt g. Otto Barić, sa svojim partnerima iz specijalizirane tvrtke Polymachine koji su ideju i viziju pretočili u ove fotografije.

Radi se o prijedlogu izgradnje stadiona kapaciteta 34 000 mjesta, uz velike parking kapacitete - 300 VIP parkirališnih mjesta i 30 VVIP mjesta, zatim PRESS parking te parking za gledateljstvo. Sva su mjesta na stadionu sjedeća i natkrivena, previđen je fan shop na stadionu, kao i klupski muzej i dodatni komercijalni sadržaji na tribini sjever. Predviđen je moderan hospitality na području cijelog stadiona, kao i vrhunski opremljen medijski kompleks. Od svečanih loža izdvajamo 2000 VVIP mjesta na zapadu i 1 000 VVIP mjesta na istoku iza kojega je zamišljen kamp Dinamove nogometne škole s potrebnom infrastrukturom. Gostujuća tribina bila bi na južnom dijelu stadiona.

Novi stadion u Maksimiru bio bi potpuno pristupačan, usklađen sa svim preporukama UEFA-e i FIFA-e, a zacrtana je izgradnja objekata za gledatelje s invaliditetom. Na 1 000 individualnih sjedalica previđeno je 5 mjesta za smještaj gledatelja s invaliditetom i njihove pratitelje, uz pristupačne ulaze i ostale usluge.

SJAJNE ANEGDOTE Legenda jednim potezom razljutila čelnike Dinama pa morao platiti 20.000 eura!

Procjenjujemo da je cijena izgradnje ovakvog stadiona oko 60 milijuna eura.

Želimo sudjelovati u izgradnji novog stadiona zajedno sa strateškim partnerom u projektu – Gradom Zagrebom.

Pozivamo sve navijačice i navijače Dinama da podrže našu težnju za pokretanjem aktivnosti koje će kroz arhitektonski natječaj, odabir idejnog rješenja i izradu projekta, omogućavanje prihvatljivog modela financiranja i naposljetku kroz izgradnju modernog Dinamova doma, zasigurno podići klub na višu razinu i učiniti ga još boljim, na ponos hrvatskog nogometa! Zagreb, Dinamo i svi njegovi navijači to su zaslužili..."

PRSATA CLAUDIA
Bujna Slavonka o kojoj pišu svjetski mediji: 'Žene se zgražaju kad me vide'
Croatia osiguranje
Podrška poljoprivrednicima
Kako domaće osiguranje podupire razvoj poljoprivrednika i domaće proizvodnje
  • Konjina2.0:

    Koliko se samo love opralo na gradnji tog stadiona uf.. Mogli su dosad 3 izgraditi

  • balance:

    Ako se hoće to se može izgraditi.Samo ako se hoće!

  • abendblatt:

    Kada pocinju radovi, konacno, ? Dosta smo pricali, primimo se posla.