Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGU LI PLAVI IZNENADITI?

Dinamo gostuje u Sevilli! Protivnik je težak, ali bitno oslabljen. Evo gdje gledati utakmicu

Sevilla: Trening nogometaša Dinama uoči sutrašnje utakmice protiv Real Betisa
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/13
15.02.2024.
u 10:58

Dinamova momčad desetkovana je ozljedama i drugim problemima, no u problemu je i Betis. U europsku utakmicu ulaze bez čak 11 igrača! Trener na raspolaganju ima samo 15 igrača iz prve momčadi, od čega su trojica vratara, pa je pozvao četvoricu igrača iz podmlatka

Dinamo i Real Betis susrest će se u prvoj utakmici Konferencijske lige. Dvoboj će se igrati u Sevilli, na stadionu Benito Villamarin, a počinje u 21 sat. Šestoplasirana momčad španjolskog prvenstva očekivano ulazi kao favorit na kladionicama, dok Dinamo traži šansu za iznenađenje i dobar rezultat kojime može nešto napraviti na Maksimiru. 

Utakmica je već proizvela pregršt događanja i rasprava. Ponajprije, zbog spornih izjava da će podržati španjolsku momčad smijenjen je Robert Jarni. Bivši nogometaš radio je kao izbornik U-17 reprezentacije, ali Hrvatski nogometni savez odlučio je da tamo za njega više mjesta neće biti.

GALERIJA  Dinamo unutar 10 minuta srušio Ballkani (3:0) i osigurao europsko proljeće

Sevilla: Trening nogometaša Dinama uoči sutrašnje utakmice protiv Real Betisa
1/21

"HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske izbornike vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u europskom natjecanju", navodi se u priopćenju iz HNS-a. Izjave je kritizirao Bruno Petković nazvavši Jarnija "klaunom", a začudile su i trenera Sergeja Jakirovića.

Goruće pitanje su i brojni izostanci u plavoj momčadi. Dinamo igra tešku sezonu, kod kuće i vani. Cijelo vrijeme gledaju u leđa Rijeci i Hajduku, neočekivano su ispali iz kvalifikacija za Europa ligu pa se puno namučili u grupnoj fazi Konferencijske. Velik dio transfera ili se nije pokazao dobrim, ili se ozlijedio. Sergeju Jakiroviću konstantno prijeti smjena, a događali su im se i debakli poput onog s Josipom Brekalom.

VEZANI ČLANCI:

U ovoj utakmici će brojni igrači izostati. Jedan od ovozimskih transfera, Takuya Ogiwara, otišao je u Sevillu, ali vjerojatno neće moći zaigrati na Villamarinu.  Jakirović je još zbog ozljeda ostao bez Dine Perića, Boška Šutala i Sadegha Moharramija. Arijan Ademi, Fran Brodić i Ronael Pierre-Gabriel nemaju pravo nastupa u Konferencijskoj ligi.

Međutim, nije ni momčad iz Andaluzije pošteđena ozljeda. U europsku utakmicu ulaze bez čak 11 igrača! Trener na raspolaganju ima samo 15 igrača iz prve momčadi, od čega su trojica vratara, pa je pozvao četvoricu igrača iz podmlatka. Osobiti je problem u napadu gdje može računati samo na 32-godišnjeg Willian Joséa, koji je u petak zabio gol i asistirao u gostujućoj pobjedi od 2-0 nad Cadizom.

Televizijski prijenos utakmice možete pratiti u četvrtak navečer od 21 sata putem kanala Arena Sport 1. Uzvrat će se igrati već za tjedan dana (četvrtak, 22. veljače) na Maksimiru.

VIDEO Jarni za Večernji list otkrio gdje i kako je doznao za odluku HNS-a. Evo prvih reakcija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije