Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTUP U EUROPI

Dečki, svaka čast! Dinamu i Bjelici nemamo previše toga zamjeriti

Dinamo Benfica
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
15.03.2019.
u 07:10

Ova generacija Dinama predvođena trenerom Nenadom Bjelicom nadmašila je baš sva očekivanja i odigrala rekordan broj europskih utakmica u sezoni te ostala u Europi duže od Reala, a za jedan dan i od Bayerna.

Na obali rijeke Tejo sjeo sam i plakao. Tako je otprilike završio najduži plavi san u Europi u posljednjih pola stoljeća. Oko 1500 Dinamovih navijača u Lisabonu nadalo se da će nastaviti put s plavima prema finalu Europske lige u Bakuu, no Benfica je te večeri na Lužu ipak bila prejaka. Ova generacija Dinama predvođena trenerom Nenadom Bjelicom nadmašila je baš sva očekivanja i odigrala rekordan broj europskih utakmica u sezoni te ostala u Europi duže od Reala, a za jedan dan i od Bayerna.

S Portugalcima igramo i od njih gubimo redovito, temeljito, pedantno “od stoljeća sedmog”, tako da Bjeličinim igračima nemamo previše toga za zamjeriti. Naizgled se Benfica dobar dio utakmice nudila, ali zapravo je cijelo vrijeme držala stvari pod kontrolom. Pitanje svih pitanja prije utakmice bilo je može li Dinamo zabiti jer bi Benfica teško zabila tri u 90 minuta, što se i potvrdilo. Nažalost, plavi su prve velike prilike imali tek pri uvjerljivom vodstvu domaćina.

Ostat će upitnici i razvlačit će se rasprave nad onom 22. minutom kad je Bruno Petković srušen u šesnaestercu, no i da je sudac Aytekin sto posto u krivu, bila bi slaba utjeha...

Plavi su već stavili ruke na novi pehar prvaka Hrvatske, pa se već za četiri mjeseca mogu okrenuti novom pokušaju plasmana u još prestižniju Ligu prvaka. A Dinamovom navijaču nije sinoć bilo lako usnuti, kao i obično nakon gostovanja u Portugalu. Mi smo pokušali s ponavljalicom: Grimaldo, a ne Grimaldi... Grimaldo, a ne Grimaldi...

>> Pogledajte zanimljivosti o igračima Dinama

Ključne riječi

Komentara 20

OB
ObrenM
09:13 15.03.2019.

Ne kazem da bi Dinamo drasticno preokrenuo rezultat,da nije ostao sa 10 igraca,ali nebi bio niti onoliko slab, kao nakon iskljucenja igraca.Stojanovic zasluzuje najstroziju kaznu.Ici se svadjati sa cetvrtim sucem,a u istom minuti drugi put pozutiti.Sram ga bilo.

Avatar Untouchable
Untouchable
09:10 15.03.2019.

Vi ste naši heroji. Bravo dečki. Bravo svi.

Avatar mos_mislit
mos_mislit
09:20 15.03.2019.

Benfica je bila bolja u 180 min. Ali ono je Gojak moro utrpat. A nista idemo imat kontinuitet dobrih rezultata. Normalno da ce neki otic ali veliki broj ce ostat. Nema sumnje da ce Bjelica slozit jaku momcad za sledecuu sezonu, mozda i jacu od ove sad. Hvala vam za lijepe trenutke ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije