Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
riječ izbornika

Dalić otkrio kakvo je stanje s Brozovićem: Nema većeg ponosa od toga kada za tebe navija 25 tisuća Hrvata

Hrvatska u Beču igra ključnu utakmicu s Austrijom za Final Four Lige nacija
Igor Soban/PIXSELL
25.09.2022.
u 23:27

Iako je govorio da jedva čeka završetak Lige nacija, Dalić je napravio veliki uspjeh i mora biti zadovoljan prezentacijama naših nogometaša.

Vatreni i Zlatko Dalić konačno su naplatili sve posrtaje u Ligi nacija te ostvarili plasman na final four, što je jedno veliko i vrijedno postignuće naših reprezentativaca. Sreću nakon pobjede nad Austrijom u Beču, nije krio izbornik Dalić

- Veliki rezultat i velika pobjeda u jednoj teškoj utakmici, poveli smo na vrijeme ali i primili gol, bila je velika borba. Dečki su uložili maksimalan trud da pobjedimo, hvala dečkima i svima oko reprezentacije koji su dio ovog rada i atmosfere. Kada igraš u gostima, a za tebe navija 25 tisuća Hrvata, nema većeg ponosa! Brozović je istegnuo zadnju ložu, to zahtjeva pauzu od 3-4 tjedna, ali sigurno će do SP biti u redu. Žao mi je što je izašao, malo nas je to poremetlilo, ali dogodilo se. - otkrio je Dalić ozljedu našeg krucijalnog igrača u defenzivim zadacima veznog reda.

- Nismo spominjali rezultat iz Danske, bilo je važnije da se mi kvalitetnije postavimo. Čim smo uzeli kontrolu igre, stvarali smo prigode i zabili golove, bila je to prava Hrvatska. Mislim da je ovo sjajno, u 15 utakmica izgubili smo samo jednu i to od Austrije, moram biti zadovoljan. Imamo široki izbor igrača i sve je to podjednako, detalji presuđuju tko će igrati i osvisno o protivniku, dečki daju sve od sebe i igraju sjajno. Liga nacija je meni bila frustrirajuća, kritike su dolazile zbog poraza u ovom natjecanju, sad smo sve vratili, sretan sam i zadovoljan. Ali kazem, nema euforije kao ni tragedije, spremamo se za SP, ovo je lijepo, puni smo snage i samopouzdanja. - zaključio je zadovoljni izbornik Zlatko Dalić.

Standings provided by SofaScore

Komentara 4

FR
freeshooter
23:50 25.09.2022.

...po meni je ovaj plasman na na final4 veliki uspjeh, prije svega što je veliki financijski dobitak za HNS, pa velika doza samopouzdanja prije SP, te konačno i odlične igre reprezentacije i uigravanje linija i sustava, iako je danas bilo malo previše promjena i provjera rezervnih igrača, u tako važnoj utakmici, no na kraju je pobjedio sustav, da... toliko smo ojačali da već pobjeđujemo snagom ekipe, uvijek će netko biti taj i donjeti prevagu i pobjedu... bravooo vatreni, iduće godine to i osvojiti... naravno nakon zlata u Kataru...

ST
strelabožja
08:06 26.09.2022.

Dalić je provincijalni izbornik, kojeg jednostavno prati sreća, ali i sjajna generacija. Jučer nije kažnjen zbog (još jednog) podcijenjivanja Austrijanaca, potpuno izmijenjenim sastavom obrane. Od tri nova, Stanišić je pokvario dojam s nekoliko loših dodavanja, dok je Lovren bio najveći krivac za prvi gol (usred akcije Austrijanaca, okreće leđa i pametuje Livakoviću?!), a Barišiću Austrijanac provlači loptu kroz noge i otvara si put za 100%-tnu šansu, a udarac Livaković, na sreću, brani.

Avatar Čudomix
Čudomix
23:53 25.09.2022.

Liga nacija je zanimljivo natjecanje. Od prve mi se svidjela ideja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije