Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Belupa

Cvitanović: Sreća što je igračima jasno da su igrali sa Skenderbeuom

Dinamo - Hajduk
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/3
20.08.2017.
u 16:45

Slaven Belupo prošle godine opasno urušio put Dinamu prema naslovu prvaka, Kopićevi igrači traže prvi veliki skalp ove sezone.

Čudan je klub taj Dinamo, kad čovjek pomisli da je sve krenulo u pravom smjeru, kad se plavi uspješno obračunaju s Hajdukom, kad sruše Rijeku na Rujevici koju prije toga nitko nije srušio u 43 utakmice, dođe albanski Skenderbeu i vrati nas sve u realnost. A to je da kod Dinama nikad ne znaš kako su mu se igrači probudili, je li im prva jutarnja kava bila previše gorka ili rijetka, kruh nedovoljno svjež ili ih je netko prije utakmice krivo pogledao...

Uz to, uvijek je prisutan i taj naš mentalitet koji nerijetko igra važnu ulogu u predstavama naših sportaša. Pa se onda igrači Dinama napale na Hajduk i Rijeku, ali kad dođe klub iz Albanije očekuju da će si takav sam zabiti par golova, da ne moraju baš prolijevati znoj. I onda dobijemo očajnih 45 minuta plavih protiv Skenderbeua. Da sve rečeno ima smisla potvrdili su i sami igrači Dinama koji su u drugom dijelu pokazali i da mogu i da znaju trčati.

Kakav će Dinamo istrčati u četvrtak u Elbasanu, tek treba vidjeti, no bude li to Dinamo iz prvog poluvremena, onda bolje da i ne putuje, može zaboraviti Europsku ligu. Isto tako, iziđe li danas još jednom u svoj Maksimir u takvom izdanju protiv Slavena Belupa, opet će biti muka. Uostalom, taj Slaven Belupo i na početku prošle sezone odigrao je 1:1, plavi su se spasili pogotkom Benkovića u posljednjim sekundama sudačke nadoknade, a onda krajem travnja Koprivničani su na svom stadionu slavili 2:1 i odveli Dinamo s puta prema naslovu prvaka.

Ostao je gorak okus

Slaven Belupo je ove sezone izgubio dvije utakmice, i to od Hajduka i Rijeke, sad igrači trenera Željka Kopića u Maksimir dolaze ne bi li skinuli prvi veliki skalp ovog ljeta, nakon što su pobjedama apsolvirali Lokomotivu, Inter i Cibaliju te imaju mir u gornjem dijelu ljestvice.

- Očekujem naš pozitivan stav, karakter, ali uz to je i želja da operemo mali gorak okus nakon utakmice sa Skenderbeuom. Nama je prvenstvo jako važno, pripremit ćemo se da igramo što bolje, da ispunimo zahtjeve - kazao je trener Dinama Mario Cvitanović koji je porazgovarao s igračima nakon te jako slabe prezentacije u utakmici protiv albanske momčadi.

- Naravno da smo razgovarali, analizirali smo tu utakmicu, svjesni smo svega što smo napravili i jako je dobro što vidim da su i igrači svjesni svega što se događalo na travnjaku i na sve to gledaju vrlo objektivno. Stoga sam optimističan, očekujem da promijenimo taj stav koji smo pokazali u prvom dijelu igre protiv Skenderbeua, da cijelu utakmicu igramo kako treba - zaključio je trener maksimirske momčadi.     

Dinamo ni u današnjem susretu sa Slavenom Belupom (Maksimir, 21 sat) ne može računati na kapetana Domagoja Antolića te na El Arbi Hillel Soudanija. I dalje su na popisu ozlijeđenih, a u Dinamu se nadaju da će biti spremni za četvrtak i da će igrati u uzvratu protiv Skenderbeua, u najvažnijem susretu ovog ljeta za Dinamo. Stoga, ako su i prizdravili, s njima danas neće riskirati. Njih dvojica jedini bi trebali izostati iz konkurencije, osim ako u svlačionici plavih nema uvrijeđenih i ljutitih igrača koji bi prije utakmice mogli osjetiti “zatezanje”.

Cvitanović nije sklon brojnim rotacijama kao njegov prethodnik Ivajlo Petev, ali neće biti iznenađenje ako zbog uzvrata u Albaniji danas nekoga poštedi.     

Komentara 2

SE
senior
13:07 21.08.2017.

Ova tekma protiv Slavena mi se nakon dugo vremena posebno sviđa. Nije to bila neka velika igra koliko ozbiljna igra u kojoj dinamova obrana nije ličila na loši švicarski sir.

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
15:34 23.08.2017.

ozbiljna igra. da su ostali kuci ustedili bi putne troskove. ovako nas sramote.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije