Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Rotterdam

Ćorić u drugom kolu, čeka Medvjedeva ili Lajovića

Borna Ćorić
Reuters/Pixsell
03.03.2021.
u 07:37

U drugom setu nijedan tenisač nije došao do prilike za oduzimanje servisa pa je odluka pala u tie-breaku

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 26.) probio se u drugo kolo ATP turnira serije 500 u Rotterdamu. U prvom je kolu svladao domaćeg predstavnika Botica van de Zandschulpa (ATP - 147.) sa 6:4, 7:6 (4) nakon jednog sata i 36 minuta igre.

Ćorić će u srijedu saznati ime suparnika u drugom kolu, a to će biti bolji iz dvoboja prvog nositelja u Rotterdamu i trećeg tenisača svijeta Rusa Danila Medvjedeva te Srbina Dušana Lajovića (ATP - 27.).

Za osvajanje prvog seta ključnim su se pokazali četvrti i peti gem, kada je 24-godišnji Zagrepčanin prvo spasio dvije break-lopte (15-40), a potom realizirao svoju četvrtu priliku za jedini 'break' u meču.

U drugom setu nijedan tenisač nije došao do prilike za oduzimanje servisa pa je odluka pala u tie-breaku. Ćorić je osvojio prva tri poena u odlučujućem gemu te pet od prvih šest, a u pobjedu je pretvorio svoju drugu meč-loptu, kada je odličnim servisom izbacio suparnika iz terena, a onda poslao neobranjivu forhend paralelu.

Ćorić protiv Medvjedeva ima pozitivan omjer i vodi s 4-2 u međusobnim dvobojima, ali je u posljednjem, finalu u St. Peterburgu 2019. ruski tenisač uvjerljivo slavio (6:3, 6:1).

Bude li njegov suparnik Dušan Lajović, srpski tenisač će u taj dvoboj ući s prednošću 1-0 u međusobnim dvobojima, a Bornu je svladao u tri izjednačena seta na zemlji u Istanbulu 2017.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije