Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NLB

Čizmić s juniorom i dva kadeta otputovao FMP-u u Beograd

17.01.2009.
u 09:52

Pet uzastopnih domaćih poraza u NLB ligi i samo jedna pobjeda u dva mjeseca na gostovanju, i to u pretpošlom kolu kod Zagreba CO, tužna je rezultatska hipoteka uoči susreta Splita s FMP-om u Beogradu.

Beograđani favoriti

Premda pozicija domaćina i žutih na ljestvici nije puno udaljena, momčad FMP-a izraziti je favorit i sve osim njihove pobjede bilo bi pravo čudo. Splićani nakon 16 kola imaju šest pobjeda i 10 poraza, a domaćin sedam pobjeda i deset poraza. Košarkaši FMP-a bili su i prvaci regionalne lige u sezoni 2005./06.

Žuti već nekoliko utakmica igraju sa tek tri igrača iz startne petorke koja je započela ovogodišnja natjecanja. Sve to događa se u iščekivanju zamjena za Bruna i Granta, a ovaj će put zbog tegoba s leđima i izostanka Marka Batine Splićani biti dodatno oslabljeni. Tako će u momčadi biti junior Babić i dva kadeta, Najer i Radić. Trener Čizmić moći će rotirati samo šestoricu igrača, što će domaćinu omogućiti da se lako obračuna s oslabljenim i neiskusnim gostima. U Splitu, u prvom dijelu natjecanja u listopadu prošle godine, žuti su pobijedili rezultatom 68:64. No to je bilo jedno drugo vrijeme, kada žuti nisu imali sadašnje probleme koji djeluju na rezultate i učinak momčadi na parketu.

Zaustaviti centre

Večeras moramo pokazati borbenosti i odvažnost protiv domaćina, čija su najveća snaga centri. Najbolji i najopasniji je Dragan Lavović, zatim Samardžiski i veliki NLB talent Miroslav Radovica. Moramo spriječiti i njihove razigravače Protića i Čovića da visokim i snažnim centrima ne serviraju upotrebljive lopte, odnosno treba zaustaviti njihovu opasnu “unutarnju igru” – nabrojio je trener Teo Čizmić zadaće svojih igrača.

A oni su sjeli u autobus i krenuli po kiši i snijegu na put od 11 sati. Neće im biti lako nakon toga igrati, a ista teška avantura očekuje ih u povratku u Split.

A već u utorak očekuje ih novi težak ispit, na Gripe stiže jaka Crvena zvezda.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije