Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Europskog prvenstva

Červar objavio popis: Ima iznenađenja, a nisu pozvani Šebetić, Kozina...

Lino Červar
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
05.12.2017.
u 14:10

Završna faza priprema počet će 1. siječnja u Splitu, a u sklopu nje odigrat će se i prijateljska utakmica protiv Crne Gore (5. siječnja u Spaladium Areni).

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je u utorak popis od 28 igrača na koje računa za predstojeće Europsko prvenstvo, koje će se od 12. do 28. siječnja 2018. održati u našoj zemlji.

 "Nikada nismo imali težu situaciju i sve me nekako podsjeća na SP u Portugalu 2003. (kada je Hrvatska osvojila zlato). Bit će teško doći do medalje i morat ćemo to postići preko najjačih reprezentacija. No, mi smo domaćini i unatoč svim problemima moramo gledati prema mjesecu, jer, kako kažu, ako i napraviš grešku, svejedno si među zvijezdama", kazao je izbornik Červar na konferenciji za novinare.

 Hrvatska će igrati u skupini A zajedno s reprezentacijama Švedske, Srbije i Islanda.  U drugi krug će se plasirati po tri najbolje momčadi iz svake skupine, a naši rukometaši se križaju sa skupinom B u kojoj su Francuska, Bjelorusija, Norveška i Austrija.

Lino Červar
1/7

 Prvi dio priprema je na rasporedu od 18. do 24. prosinca, te od 26. do 31. prosinca u Ivanić-Gradu. Na početnom dijelu priprema, od 18. do 24. prosinca, neće biti Alilovića, Marina Marića, Željka Muse, Gojuna, Mandalinića, Duvnjaka, Kopljara i Buntića.

 "Završne pripreme počinju 1. siječnja u Splitu i tamo smo sve do početka Prvenstva. Na popisu je pet novih igrača, imamo sedam mladih, ali i devetoricu koji su visoki preko dva metra. Pokušat ćemo pripreme temeljiti na tri pravca, tehničko-taktička, psihološka te fizička priprema", kazao je Červar te je dodao:

"Reprezentacija treba biti momčad bez zvijezda i zadovoljan sam što se naši igrači ponašaju skromno. Tražimo timske igrače i one koji će biti u stanju podnijeti odgovornost, jer igrač mora biti pobjednik ne samo fizionomijom, već i karakterno".

 Hrvatski rukometaši natjecanje u skupini otvaraju 12. siječnja protiv Srbije. Slijedi dvoboj sa Islandom (14. siječnja), te sa Švedskom (16. siječnja). Hrvatska će sve utakmice prvog kruga igrati u splitskoj Spaladium Areni.

"Unatoč svim problemima koje smo imali sa Splitom, sve je riješeno i organizacija će biti na vrhunskom nivou. Ulaznica za utakmicu protiv Srbije više nema, a za ostala dva susreta u skupini ima još oko 20 posto dostupnih ulaznica. Savez je svim rukometnim djelatnicima i županijskim savezima omogućio povlaštene ulaznice i svi su iskoristili to pravo", rekao je dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac.

On je napomenuo da je Savez imao veliku podršku svih državnih struktura, Vlade RH, Državnog ureda za sport i pojedinih ministarstava.

 Predsjednik Saveza Tomislav Grahovac istaknuo je da je najvažnija podrška navijača: "Pozivam medije i navijače da nam budu velika podrška u stvaranju pozitivne atmosfere. Želim da se svi ujedinimo i da konačno možemo reći da imamo pravog osmog igrača na terenu koji će na svakoj utakmici navijanjem nositi našu reprezentaciju".

Popis 28 igrača za pripreme za Europsko prvenstvo:

VRATARI - Filip Ivić (Vive Kielce), Ivan Stevanović (Kadetten Schaffhausen), Ivan Pešić (Meškov Brest), Mirko Alilović (Veszprem)

KRILNI IGRAČI - Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Ivan Vida (Dubrava), Ivan Čupić (Vardar), Manuel Štrlek  (Vive Kielce), Lovro Mihić (Wisla Plock), David Mandić (Izviđač Ljubuški)

KRUŽNI NAPADAČI - Marino Marić (Melsungen), Željko Musa (Magdeburg), Tin Kontrec (PPD Zagreb), Kristian Bećiri (Celje Pivovarna Laško), Igor Vori (PPD Zagreb)

BEKOVI - Jakov Gojun (Füchse Berlin), Halil Jaganjac (Metalurg), Marko Mamić (Vive Kielce), Stipe Mandalinić (Füchse Berlin), Domagoj Duvnjak (THW Kiel), Igor Karačić (Vardar), Lovro Jotić (Aalborg), Luka Cindrić (Vardar), Marko Kopljar (Füchse Berlin), Luka Stepančić (Paris Saint-Germain), Mario Vuglač (PPD Zagreb), Šime Ivić (Wisla Plock), Denis Buntić (Pick Szeged).

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije