Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sarač mu dao slobodu

Zlajo se više ne skriva, to je Horvat kojeg treba i Červar

PPD Zagreb
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/8
01.12.2017.
u 08:15

– Jedan od razloga što Horvat ove sezone nije puno zabijao možda leži u činjenici što nije dobivao puno lopti. Odlučio sam to promijeniti.

Zlatko Horvat odigrao je protiv RN Löwena svoju najbolju utakmicu ove sezone. Postigao je osam pogodaka i bio bez promašaja s linije sedam metara. Posljednji put nije osam pogodaka u Ligi prvaka postigao 1. svibnja 2016. godine u susretu protiv PSG-a u četvrtfinalu, kada je u Parizu bilo 32:32. Jedan pogodak nedostajao mu je da izjednači rekord iz 2013. protiv Dinama iz Minska te 2014. protiv Metalurga. Ovakvo izdanje Horvata zadnji smo put vidjeli u onoj čuvenoj utakmici na Europskom prvenstvu u Poljskoj, protiv domaćina kada smo pobijedili s 37:23 i ušli u polufinale.

– Jedan od razloga što Horvat ove sezone nije puno zabijao možda leži u činjenici što nije dobivao puno lopti. Odlučio sam to promijeniti. Odlučio sam puno više igrati na krila pa je tako i Horvat dobio puno više slobode u kretanju. Nije stajao samo na krilu i čekao što će se dogoditi. Kada smo gledali videosnimku jedne utakmice, u jednom trenutku zaustavio sam snimku. Pogledao sam prema Horvatu i pitao ga gdje je on na snimci. Naravno da se nije vidio u kadru jer je stajao skroz tamo negdje u kutu terena – rekao je Zlatko Saračević, trener PPD Zagreba.

PPD Zagreb
1/16

Brza igra i novi sustav u ovom trenutku puno više odgovaraju Horvatu koji je ima puno više lopti, često s krila dolazi prema sredini i radi pravi mali nered u gostujućoj obrani. To je Horvat kojeg treba i Lino Červar za predstojeće Europsko prvenstvo. Krenuli su ga i sedmerci. Nažalost, znao je promašiti uvijek barem po jedan. Znamo da nas je jedan takav promašaj koštao ulaska u finale Svjetskog prvenstva u Francuskoj ove godine.

Uvjeren sam, ako dođe do novog takvog slučaja, da Zlajo neće promašiti...

Rukometaši Nexea saznali su imena suparnika u skupini Lige EHF-a. Našičani će igrati u skupini C, a suparnici će im biti slovenski klub koji trenira Veselin Vujović, njemački Goppingen u kojem igra Krešimir Kozina te finski Cocks za koji igra 11 stranaca – četiri Bjelorusa (Baško, Lukančuk, Citou i Zaicau), tri Rusa (Kovalenko, Novoselov, Šicko), dva Srbina (Basarić, Županjac), Litavac (Morkunas) i Moldavac (Nenita).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije