Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija

'Pola članova Saveza nije znalo tko je Lino Červar'

Lino Červar
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
04.12.2017.
u 07:00

– Europsko prvenstvo rukometaša na pragu nam je. Mi smo domaćini i želimo da sve protekne u najboljem redu, organizacijski, ali i rezultatski.

O aktualnim temama u hrvatskom rukometu govorilo se na konferenciji Handball Arena. Riječ je o sportskoj konferenciji o rukometu koju su zajednički organizirali Hrvatski rukometni savez i Neki Daniels Media.

– Europsko prvenstvo rukometaša na pragu nam je. Mi smo domaćini i želimo da sve protekne u najboljem redu, organizacijski, ali i rezultatski. No, moram se na početku malo osvrnuti na hrvatski ženski rukomet koji je spao na niske grane. Ne idemo više na velika natjecanja i moj je cilj u skorije vrijeme vratiti ženski rukomet na ona staze na kojima je bio početkom devedesetih. Doduše, tada smo imali dva jaka kluba, Lokomotivu i Podravku, bilo je i puno više novca nego danas. Danas ženski klubovi dišu na aparatima, ne stvaraju se nove igračice. U muškom rukometu na prste jedne ruke mogu se nabrojati klubovi koji koliko-toliko mogu izdržati sezonu s budžetom kakvog imamo. U Premijer ligi prvi put nemamo ni jedan kluba iz Dalmacije, koja je uvijek bila rasadnik sjajnih igrača – kaže Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Lino Červar
1/7

Sve se manje djece bavi sportom, pa tako i rukometom.

– Djeca sve više sjede doma za kompjutorom i igraju igrice. Sportom se bave samo ona djeca čiji roditelji imaju dobru platnu moć. Jer, danas roditelji iz svog džepa moraju plaćati članarinu, opremu, putovanja na utakmice. Ispada da jedna cijela plaća ode na dijete koje ozbiljno trenira neki sport – zaključio je Grahovac.

Damir Poljak, glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza, prisjetio se početaka rada Saveza i prvih nastupa hrvatske muške reprezentacije.

– S hrvatskim igračima koji su bili proizvod jugoslavenske škole rukometa osvojili smo broncu na prvom Europskom prvenstvu 1994. godine. Godinu dana poslije ta je generacija bila druga na Svjetskom prvenstvu, a kruna je bila osvajanje zlatne olimpijske medalje u Atlanti 1996. godine. Nakon Atlante sedam nas godina nije bilo u vrhu, a onda smo odlučili okrenuti stranicu i krenuti s jednom sasvim novom generacijom. Za izbornika smo postavili Linu Červara. Moram priznat da polovica članova tadašnjeg Upravnog odbora HRS-a nije imalo pojma tko je Červar. U kvalifikacijskoj utakmici protiv Češke za odlazak na SP u Portugal 2003. gledalo nas je 200 ljudi u Kutiji šibica – prisjeća se Poljak.

Na pripremnom turniru u Portugalu makedonski suci braća Načevski poslali su jasnu poruku čelnicima HRS-a.

– Nazvao me Dragan Načevski i rekao da imamo dečke koji mogu biti svjetski prvaci u Portugalu, samo da im treba malo veća motivacija. Iskreno, slatko smo se nasmijali jer smo samo godinu dana prije bili posljednji na Europskom prvenstvu. Njihove tvrdnje još su pale u vodu kada smo na startu izgubili do Argentine i kada smo se mučili sa Saudijskom Arabijom. A onda kao da je netko uzeo čarobni štapić i sve se preokrenulo. Osvojili smo zlato i ostali u samom vrhu sve do 2010. godine kada smo igrali zadnje finale na jednom velikom natjecanju – istaknuo je Poljak.

Pripreme za EP idu više nego dobro.

– Uskoro ćemo promovirati službenu himnu EP-a – istaknuo je Silvio Njirić, direktor EP-a.

Komentara 3

SS
sokac sa drave
11:46 04.12.2017.

Nema igraca i igracica u nijednom sportu u dalmaciji osim malo vaterpola.Prije se moralo puno trenirati i znoja proliti da bi se u sportu doslo do love.Danas se oni ne znoje trenirajuci nego iznajmljuju na desetke apartmana i puni su love i jos varaju drzavu ne placajuci porez.

DU
Deleted user
09:44 04.12.2017.

Zbilja sam zbunjena u kojoj to zemlji Grahovac živi kad kaže da se danas se sve manje djece bavi sportom, jer roditelji moraju plaćati članarinu i sve ostalo. Tako je i prije bilo, kako u Jugi tako i u našojoj državi. Ako si želio ili želiš da se dijete bavi sportom, plati. I imaj dovoljno vremena da dijete vodiš na trening i dovodiš doma. Pa i tata Kostelić je svoju djecu sam financierao. Bitno da od našeg poreza i prireza gradimo dvorane, stadione, terene, bazene... koje onda ne možemo koristi bez da debelo dodatno plaćamo, Isti se daju klubovima na raspolaganje koje isto plaćamo i profesionalnim sportašima, koje isto plaćamo, Evo, upravo nam je tajnica za sport udvostručila nagrade profesinalnim sportašima, za koje nitko ne zna ni doma ni u svijetu. Kao ni za Červara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije