Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne misle odstupiti

Čelnici ZŠS-a: Krivi jer smo uštedjeli samo pet milijuna?

'14.11.2012., Zagreb - Odrzana sjednica Skupstine Zagrebackog sportskog saveza. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
Petar Glebov/PIXSELL
25.04.2013.
u 20:07

Nepovjerenje Branimiru Bašiću dale legende Zagreba – Nikola Dragaš, Nikola Plećaš, Dragutin Šurbek, Dubravko Šimenc...

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić traži ostavku Branimira Bašića, predsjednika Zagrebačkog športskog saveza, i njegova Upravnog odbora.

I to zbog toga što su potpisali ugovor o najmu prostora u poslovnom centru Almerija, a da njega nitko ništa nije pitao.

– Njegovi ljudi znali su da pregovaramo o novom prostoru jer su bili prisutni na tri sjednice Upravnog odbora. Uostalom, snizili smo cijenu troška najma sa devet na četiri milijuna kuna godišnje – istaknuo je Branimir Bašić i dodao:

– Kontrolni ured nije u radu ZŠS-a našao ni jednu nepravilnost. Zašto nismo dobili izvještaj Kontrolnog ureda? Zato jer u nalazima nema ništa lošega. Ako se dokaže da smo radili suprotno zakonu, prvi ću dati ostavku. Ovako, kada nam nisu našli ni jednu pogrešku, nema razloga da odstupimo – istaknuo je Bašić.

Zašto nije vraćeno 2,25 milijuna kuna koji su ostali kao višak u 2012. godini?

– Ta sredstva dobili su savezi i klubovi jer nam grad nije uplatio novac za veljaču i ožujak. Trebalo je još platiti najam, dati plaće našim zaposlenicima – istaknuo je Bašić.

Bandić će ustrajati da ne da novac ZŠS-u dok je ta garnitura na vlasti. Savezima i klubovima će izravno uplaćivati novac, što znači da će djelatnici ZŠS-a, Poliklinika i tvrtka Centar ostati bez novca, a neće se moći platiti ni mjesečni najam za prostor.

– Neće li nam dostavljati novac, kršit će zakonske propise, i to odredbe Zakona o sportu, Zakona o proračunu, odluke o izvršenju Proračuna grada Zagreba i Zakona o fiskalnoj odgovornosti – istaknuo je Stjepan Puhak, v.d. glavnog tajnika ZŠS-a, dodavši: – Pa nismo mi krivi za propast vaterpolista Mladosti, rukometašica Lokomotive, košarkaša Cibone...

BRANIMIR BAŠIĆ

Nisam kriv i neću odstupiti zbog Bandića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije