Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA ZA PRVAKA

Cedevita slavila protiv Šibenika, Cibona bolja od Kvarnera

Cibona Cedevita
Igor Kralj/PIXSELL
18.05.2014.
u 22:43

- Nismo odigrali dobru utakmicu. Pogotovo mislim da smo im dopustili previše poena. Obrana nije bila dobra i na kraju smo se praktički mučili da ostanemo u vodstvu. Sad smo i matematički osigurali prvo mjesto, no to ne znači da se možemo opustiti - rekao je poslije pobjede centar Cedevite Miro Bilan.

U 13. kolu A-1 Lige za prvaka Cedevita je u gostima pobijedila GKK Šibenik sa 91:87. Momčad Jasmina Repeše u zadnjem kolu još igra sa Zagrebom, no poslije slavlja u Šibeniku i matematički je osigurala prvo mjesto uoči doigravanja.

Cedevita je od kraja prve četvrtine konstantno imala vodstvo, no domaćini su u završnici zakomplicirali stvari jer su Ozren Mišić (dva slobodna bacanja), Domagoj Bašić (sedam poena) i Franko Kalpić (trica) napravili seriju 12-2, kojom su Šibenčani u zadnjoj minuti došli na samo 84:87.

Ante Delaš je na strani Cedevite zatim promašio oba slobodna bacanja, no Bašić u ključnom napadu za Šibenčane nije zabio tricu za izjednačenje, nakon čega je Delaš u sljedeća četiri pokušaja s linije slobodnjaka bio precizan.

"Mislim da nismo odigrali dobru utakmicu. Pogotovo mislim da smo im dopustili previše poena. Obrana nije bila dobra i na kraju smo se praktički mučili da ostanemo u vodstvu. Sad smo i matematički osigurali prvo mjesto, no to ne znači da se možemo opustiti. Moramo ozbiljno odigrati protiv Zagreba i tu utakmicu iskoristiti kao dobar trening za doigravanje", rekao je poslije pobjede centar Cedevite Miro Bilan.

Miro je kao važan faktor u dobrom otporu Šibenčana naveo sjajan šut domaćina s linije za tri poena (15/29): "Pogodili su veliki broj šuteva za tricu. Imali su šut za tricu preko 50%, to nam je stvaralo velike probleme i to ih je držalo u utakmici."

Gosti su nastupili bez američkih bekova Nolana Smitha i Allana Raya. Utakmicu su otvorili sa 6-12, a nakon što su Šibenčani preuzeli vodstvo, prvu je četvrtinu tricom za 23:25 u korist svoje momčadi zaključio Delaš. Zagrepčani su na krilima visokih igrača u drugoj četvrtini otišli na dvoznamenkastu prednost. Prvo je poluvrijeme, u kojem je Bilan zabio 11 poena, završeno sa 42:54, ali u nastavku domaćini nisu dozvolili da Cedevita sasvim prelomi utakmicu.

U 28. minuti Šibenčani su došli na -6. Tada se još nisu uspjeli sasvim približiti pa je Cedevita u zadnju četvrtinu ušla sa 58:67, ali je završnica naposljetku bila neizvjesna.

Kod pobjednika su najbolji bili Babić (17 poena, 5 skokova i 4 asistencije, šut za tri 5/11, šut za dva 1/1) te Zubčić (17 poena, 2 skoka i 2 asista, šut za dva 4/4, šut za tri 3/3), dok je domaćine s 20 koševa i pet skokova predvodio bivši Cedevitaš Ljubo Šamadan.

Cibona kod kuće nije imala problema s Kvarnerom. Vukovi su slavili 83:64, a Dario Šarić i Ivan Siriščević su ubacili po 20 koševa.

>> Žižić i Vujčić na krovu Europe, Maccabi osvojio Euroligu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije