Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U SINJU

Carević: Slavio sam gol svojih igrača, zašto to nekoga smeta?

07.12.2020.
u 08:09

– Nemam komentara. Tek mogu reći da dotičnog fotoreportera ne poznajem niti smo ikada prije imali bilo kakav sukob – zaključio je Mario Carević

Nesvakidašnja situacija dogodila se na utakmici Druge hrvatske nogometne lige između Junaka i Rudeša u Sinju. Kada su gosti postigli drugi pogodak, za 0:2, jedan fotoreporter počeo je vrijeđati gostujućeg trenera Marija Carevića.

“U 44. minuti utakmice nakon postignutog gola za vodstvo gostujuće momčadi 0:2 udaljen je od strane sudaca fotoreporter zbog vrijeđanja gostujućeg trenera gospodina Marija Carevića riječima: ‘A jesi sada sretan, seljačino nepristojna”, napisao je u izvješću poslije utakmice delegat Josip Pulić.

Dakle, nije fotoreporter isključen, kako su prenijeli neki mediji, već jednostavno udaljen s igrališta.

– Nemam ništa posebno dodati onome što sam napisao u službenom izvještaju. Ne mogu ulaziti u to je li glavni sudac čuo vrijeđanje ili mu je netko sugerirao, ali činjenica je da je fotoreporter mirno napustio teren – istaknuo je Pulić.

S obzirom na to da ste dugo bili nogometni sudac i sada delegat, jeste li kad prije čuli za ovakav slučaj?

– Moram priznati da nisam. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da se utakmice igraju bez gledatelja pa se svaka riječ onih malobrojnih ljudi jako dobro čuje. Da su tribine pune, vjerojatno se riječi fotoreportera ne bi tako jasno čule – zaključio je Pulić.

Mario Carević, trener Rudeša, rekao je:

– Iz zapisnika se vidi da ja nisam ništa skrivio niti sam bio dio te priče. Slavio sam gol svoje momčadi, što bih drugo trebao? On je tu bio službeno, s navlakom, sudac je čuo što je rekao i isključio ga je. Ja s njim ni u jednom trenutku nisam bio u komunikaciji – rekao je Carević i dodao:

– Ne znam zašto je to glavna vijest te utakmice. Zar ne bi bila glavna vijest da smo pobijedili s 2:0? Zadovoljan sam kako momčad igra, u lijepom smo nizu, imamo još jednu utakmicu i Kup protiv Dinama prije stanke – rekao je Carević čija je momčad na visokom petom mjestu 2. HNL.

Carević nije bio raspoložen za detaljnije izjave o dotičnom fotoreporteru.

– Nemam komentara. Tek mogu reći da dotičnog fotoreportera ne poznajem niti smo ikada prije imali bilo kakav sukob – zaključio je Mario Carević.

Ništa manje burno nije bilo ni u Zmijavcima gdje je domaća Croatia pobijedila riječki Orijent (2:1). Tamo je Damir Milinović, trener gostiju, isključen u 84. minuti. U zapisniku poslije utakmice delegat je napisao kako je Milinović rekao sucu: “Krečak, sramoto jedna! Isti si lopov kao stric ili otac, što ti je već.”

Cijela ova priča vraća nas na 1999. godinu. Naime, te godine Milinović je bio igrač Rijeke koja je u posljednjem kolu protiv Osijeka ostala bez naslova prvaka. Tino Krečak sin je Zorana Krečka, pomoćnog suca koji je u povijest hrvatskog nogometa ušao po zaleđu zbog kojega je Rijeka 1999. godine ostala bez titule prvaka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije