Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'radi se o kontroli'

Britanski političar bijesan na odluku US Opena: Rusima su dozvolili nastup, ali ne i Novaku?!

Novak Đoković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/8
19.06.2022.
u 13:00

- Argument za cjepivo je: ako dobijete koronu, bit ćete manje bolesni. Imajte na umu da je Novak Đoković jedan od najzdravijih 35-godišnjaka na svijetu. Ima potpuno zdravstveno osiguranje. Nema šanse da američkim vlastima predstavlja teret bilo koje vrste.- kazao je Farage

Nakon drame u Australiji gdje je prvi reket svijeta završio na sudu te u konačnici ostao bez nastupa na Australian Openu, čini se da se Novaku Đokoviću vrata zatvaraju i u SAD-u.

U međuvremenu zabranu u igranju tenisa doživjeli su i ruski i bjeloruski tenisači kojima je zabranjen nastup na Wimbledonu, zbog čega je ATP kazao kako neće dodijeliti bodove, iako se turnir može održati.

No, na US Openu Rusima i Bjelorusima zasad je dopušteno natjecanje, ali necijepljeni tenisači, poput Đokovića, neće smjeti igrat. Takva logika donošenja odluka nejasna je britanskom političaru Nigelu Farageu.

Tennis player Novak Djokovic wears a mask as he visits the Serbia pavilion at Expo 2020 for the presentation of the Novak Djokovic Foundation, in Dubai, United Arab Emirates, February 17, 2022. REUTERS/Satish Kumar Photo: SATISH KUMAR/REUTERS
Foto: SATISH KUMAR/REUTERS

- Nevjerojatno, US Open je odlučio da Rusi i Bjelorusi mogu igrati, a Novaku Đokoviću ne žele dati dozvolu jer se nije cijepio. To je totalno ludilo. Ne postoje medicinski razlozi koju mogu tu odluku podržati. Ovdje se ne radi o zdravlju, već o kontroli - rekao je Farage pa je nastavio:

- Argument za cjepivo je: ako dobijete koronu, bit ćete manje bolesni. Imajte na umu da je Novak Đoković jedan od najzdravijih 35-godišnjaka na svijetu. Ima potpuno zdravstveno osiguranje. Nema šanse da američkim vlastima predstavlja teret bilo koje vrste.

Podsjetimo, Đoković se prema američkom zakonu tretira kao necijepljeni stranac i kao takav ne može ući u SAD. Ipak, postoji mogućnost da dobije medicinsko izuzeće, no pitanje je koliko je zainteresiran za taj proces nakon onog ludila u Australiji.

Komentara 1

DU
Deleted user
17:45 21.06.2022.

Pa Srbija nema Naftu,koju amerika moze dobiti ili oteti,a Rusi i Bjelorusi imaju......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije