Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL doigravanje

Boston u rezultatskom preokretu pobijedio Carolinu i poveo s 1-0

Boston Bruins
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
10.05.2019.
u 09:32

U veliki finale plasirat će se momčad koja prva ostvari četiri pobjede, a drugi susret igrat će se opet  u Bostonu u nedjelju

Hokejaši Boston Bruinsa poveli su s 1-0 u pobjedama protiv Carolina Hurricanesa u finalu doigravanja Istočne konferencije NHL lige zahvaljujući 5-2 domaćoj pobjedi u prvoj utakmici igranoj u noći s četvrtka na petak.

Bruinsi su do pobjede stigli ponajprije zahvaljujući dvama pogocima s igračem više u razmaku od samo 28 sekundi početkom treće trećine kojima su zaostatak od 1-2 pretvorili u prednost 3-2. Kada su gosti u samoj završnici povukli vratara domaći su potvrdili pobjedu.

Boston Bruins
1/6

Inače, Boston je poveo u samom otvaranju kada je Steven Kampfer (2:55) odličnim udarcem svladao povratnika na gol Caroline Petra Mrazeka, no odmah u sljedećoj minuti isključen je Sean Kuraly, a gostima su trebale samo tri sekunde da preko Sebastiana Ahoa (3:42), koji je skrenuo udarac Andreja Svečnikova, iskoriste igrača više za izjednačenje na 1-1. Greg McKegg (29:18) je sredinom drugog dijela iz protunapada doveo Carolinu u vodstvo s kojim se i otišlo na odmor uoči posljednjih 20 minuta. 

Nedostatak discipline početkom treće trećine skupo je stajao Hurricanese. Nakon isključenja Jordana Staala na 2-2 je izjednačio Marcus Johansson (42:26), dok je 15 sekundi nakon tog pogotka isključen i Dougie Hamilton, a novu priliku za Bruinse iskoristio je Patrice Bergeron (42:54) za potpuni preokret. Asistent za oba ta gola bio je Brad Marchand.

Gosti su odlučili riskirati bez vratara već dvije i pol minute prije kraja, no to im se nije isplatilo. Charlie Coyle (57:47) pogodio je praznu mrežu za 4-2, a 11 sekundi potom Chris Wagner (57:58) je svladao Mrazeka, koji se vratio na gol, za konačnih 5-2.

U veliki finale plasirat će se momčad koja prva ostvari četiri pobjede, a drugi susret igrat će se opet  u Bostonu u nedjelju.

>> Hrvatska klapa himnom otvorila NBA utakmicu u kultnoj njujorškoj dvorani, plesao se i linđo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije