Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAVO!

Borna Ćorić srušio srpskog tenisača i prošao u četvrtfinale Rotterdama!

FRA, ATP Tour, Rolex Paris Masters
EXPA/PIXSELL
04.03.2021.
u 23:00

Koliko je uvjerljiv bio najbolji hrvatski tenisač svjedoči i podatak da je pobjednika nad prvim nositeljem i trećim tenisačem svijeta Rusom Danilom Medvjedevim ostavio bez ijedne prilike za 'break'

 Borna Ćorić (ATP - 26.) je u trećem nastupu na ATP turniru serije 500 u Rotterdamu po prvi put prošao do četvrtfinala, nakon što je u četvrtak u dvoboju drugog kola na vrlo uvjerljiv način svladao srpskog tenisača Dušana Lajovića (ATP - 27.) sa 6:3, 6:2 za samo 72 minute igre.

Koliko je uvjerljiv bio najbolji hrvatski tenisač svjedoči i podatak da je pobjednika nad prvim nositeljem i trećim tenisačem svijeta Rusom Danilom Medvjedevim ostavio bez ijedne prilike za 'break', dok je od svojih osam iskoristio četiri.

Razlika između dvojice tenisača postala je vidljiva i nepremostiva za posljednjeg pobjednika umaškog ATP turnira, 30-godišnjeg Lajovića od sredine prvog seta, kad je Ćorić od zaostatka 2:3 nanizao sedam gemova te tako osvojio prvu dionicu (6:3) i poveo s 3-0 u drugom setu.

Ćorić je za kraj, u osmom gemu drugog seta, još jednom oduzeo servis Lajoviću i zapečatio prolaz u svoje prvo četvrtfinale u Rotterdamu.

Najboljeg hrvatskog tenisača tamo čeka Japanac Kei Nishikori (ATP - 45.) koji je u prva dva nastupa svladao predstavnike nove generacije, Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea i Australca Alexa De Minaura. U jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju Nishikori je svladao Ćorića 2015. na ATP turniru u Tokiju.

Dvoboj Ćorić - Nishikori na rasporedu je u petak, s početkom u 19.30 sati.

Mađar Marton Fucsovics (ATP - 59.) svladao je Španjolca Alejandra Davidovicha Fokinu (ATP - 51.) sa 6-3, 6-2 i postao posljednjim sudionikom četvrtfinala ATP turnira serije 500 u Rotterdamu,

ATP Rotterdam - 2. kolo

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Dušan Lajović (Srb) 6:3, 6:2

Tommy Paul (SAD) - Aleksander Bublik (Kaz) 6:7 (5), 6:3, 6:1

Jeremy Chardy (Fra) - David Goffin (Bel/6) 7:6 (3), 7:6 (5)

Stefanos Tsitsipas (Grč/2) - Hubert Hurkacz (Polj) 6:4, 4:6, 7:5

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije