Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kup kontinenata

Blanka će ispuniti davni san pred punim Poljudom

Blanka Vlasic
Ivo Cagalj/PIXSELL
22.07.2010.
u 09:53

Novu atletsku stazu Torcida je poštedjela bakljade. Isto se danas očekuje i od šibenskih navijača.

– Hajdemo vidjeti stazu! – nestrpljiva je bila Blanka Vlašić jučer u Bijelom salonu na Poljudu gdje je predstavljen atletski Kup kontinenata koji će se održati u Splitu 4. i 5. rujna. Najbolji svjetski atletičari, reprezentativci Europe, Afrike, J. Amerike, Sj. Amerike, Azije i Oceanije nastupit će na obnovljenom Hajdukovu stadionu.

Stiže 400 natjecatelja

A Poljud - kao nov. S novom atletskom stazom, novim sjedalicama, očišćen, dotjeran... Predstavnici Svjetskog atletskog saveza obišli su stadion i zaključili da je spreman za najveći svjetski atletski događaj godine, na kojemu će se natjecati 400 atletičara. Novu atletsku stazu jučer je provjerila i Blanka.

– Kada sam prvi put skakala i nešto osvojila, rekla sam tati da bih voljela skakati na Poljudu. To je ostvarenje moga sna, skakati pred svojom publikom koja navija iz petnih žila! – rekla je kraljica atletike.

Ne krije da su joj ambicije visoke.

– Voljela bih pobijediti – priznaje Blanka i dodaje kako je bitno da natjecanje dočeka zdrava i u formi, pa će tada i rezultat biti dobar.

Uz Blanku koja skače u vis, Hrvatsku predstavljaju Sandra Perković (disk) i Nedžad Mulabegović (kugla).

Kosor obećala novac

Domaćinstvo stoji 21 milijun kuna, otkrio je Siniša Ergotić, direktor Kupa kontinenata. Od toga je osam milijuna uloženo u objekte. Zahvalio je gradu Splitu koji je u proračunu osigurao ukupan iznos, iako se nada da će dio pokriti Vlada.

– Imamo obećanje premijerke Kosor – rekao je Ergotić i zahvalio Torcidi koja se na utakmici Hajduk - HSV suzdržala od bacanja baklja na novu tartansku stazu te pozvao Funcute da na današnjoj utakmici postupe isto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije