Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Bivša Hrvatica postala prva Australka u zadnjih 20 godina s ovim uspjehom

Wimbledon
Matthew Childs/REUTERS
04.07.2022.
u 21:42

U preostala dva četvrtfinalna susreta sutra igrat će Čehinja Marija Buzkova i Ons Jabeur iz Tunisa te Njemica Tatiana Maria protiv sunarodnjakinje Julie Niemaier.

Bivša hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović je postala prva Australka u zadnjih 20 godina kojoj je uspjelo dvije godine zaredom plasirati se u četvrtfinale Wimbledona nakon što je u ponedjeljak u osmini finala izbacila Francuskinju Alize Cornet sa 4-6, 6-4, 6-3.

Tomljanović (WTA-44.) će se za prolaz u polufinale boriti protiv 17. nositeljice Kazahstanke Elene Ribakine koja je pobijedila hrvatsku tenisačicu Petru Martić sa 7-5, 6-3.

Plasman u četvrtfinale osigurala je i osvajačica Wimbledona 2019. Rumunjka Simona Halep koja je prepustila svega tri gema Španjolski Pauli Badosi (6-1, 6-2), a njoj će suparnica u četvrtfinalu biti Amerikanka Amanda Asinimova koja je bila bolja od Harmony Tan sa 6-2, 6-3.

U preostala dva četvrtfinalna susreta sutra igrat će Čehinja Marija Buzkova i Ons Jabeur iz Tunisa te Njemica Tatiana Maria protiv sunarodnjakinje Julie Niemaier.

Wimbledon, osmina finala, tenisačice:

Ajla Tomljanovic (Aus) - Alizé Cornet (Fra) 4-6, 6-4, 6-3

Elena Ribakina (Kaz/N.17) - PETRA MARTIĆ (HRV) 7-5, 6-3

Simona Halep (Rum/N.16) - Paula Badosa (Špa/N.4) 6-1, 6-2

Amanda Anisimova (SAD/N.20) - Harmony Tan (Fra) 6-2, 6-3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije