Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKO PROLJEĆE

Bilić oduševljen: Moji igrači nositelji su igre velikih momčadi!

Hrvatski dres
Anto Magzan/Pixsell
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
30.04.2010.
u 17:22

Da se nekim slučajem Hrvatska plasirala na Svjetsko prvenstvo, izbornik bi bio na slatkim mukama. Osim nekolicine ozlijeđenih, većina reprezentativaca igra u životnoj formi.

Slaven Bilić već neko vrijeme prati kako mu izabranici odlučuju utakmice i pokoravaju nogometne velikane, no na zrakoplov za Južnu Afriku neće sjesti. No, odlučio je Nane ne razmišljati "što bi bilo kad bi bilo" već se okrenuti novom ciklusu kvalifikacija koji bi, s obzirom na to koga ima na raspolaganju, morao biti uspješan.

Olić prevaga, "otočani" odlični, Raketa fenomenalan


- I prije se događalo da su Hrvati u "igri", ali da nisu među najbitnijim akterima. Ovo što se dogodilo s Olićem, Petrićem i Pranjićem je fantastično. Olić se istaknuo kao glavni faktor koji je doveo tako velik klub pun zvijezda u finale Lige prvaka. Dok je cijeli Bayern "kašljao", Pranjić je bio značajan faktor u četvrtfinalu i polufinalu. Ako dodamo i Petrića, koji unatoč fantastičnom golu nije uveo Hamburg u finale Europske lige, moramo biti zadovoljni - rekao je Bilić i nastavio redom:

- Iza Modrića je sjajna sezona, no Kranjčar je napravio ogroman iskorak. Promijenio je klub, a u kriznim trenucima držao Tottenham "iznad vode" dok je Luka bio povrijeđen. Ćorluka je visoko standardan kod Redknappa, kao i Srna, pa Vukojević. Rakitić je fenomenalan na novoj poziciji, a svom je talentu dodao i fizičku moć. Odličan je i Šimunić, pa vratari, ma svi! Sigurno sam na nekoga i zaboravio...

Dudu je spreman

I zaboravio je - na Eduarda, što nije ni čudno jer se čini da ga je zaboravio i vlastiti trener.

- Ni njemu ni nama nije dovoljna minutaža koju dobiva. Zabrinuti smo i nezadovoljni, no s druge strane u kontaktu smo i s Duduom i Wengerom i znamo da je spreman. Ovo što mu se dogodilo sa zadnjom ložom može zadesiti i najzdravije igrače. Od kobne je povrede prošlo puno vremena, ponovno je u formi te nema sumnje da će u Arsenalu, ili u nekom drugom klubu, naći mjesto u momčadi - osvježio je Bilić šuškanja da hrvatski Brazilac uskoro seli s Emiratesa.

Može mu i Bilić naći mjesto u početnoj postavi u susretima koji slijede, a koje ne voli nazivati prijateljskima već pripremnima. Hrvatska u svibnju gostuje kod Austrije, u Osijek stiže Wales pa slijedi put u Estoniju...

- Bit će to specifične utakmice jer je kraj sezone, no maksimalno ćemo ih iskoristiti da se pripremimo za kvalifikacije. Puno igrača će nam nedostajati, neki će biti s mladom vrstom, neki sa svojim klubovima, par ih je ozlijeđeno. Nadamo se da će proći sve u redu tijekom vikenda, a u utorak ćemo objaviti kandidate - završio je Bilić.

Komentara 16

OB
-obrisani-
18:55 30.04.2010.

gori----> hahaha daj nebudi smjesan! bilic je lik u kojeg bi se mnoge javne osobe sto sportasi sto politicari i estradnjci mogli ugledat! to sto nije odveo igrace na svjetsko je stvar motivacije igraca, a ne njega..repka nam je punaa staraca iz dijaspore kojima je vec pun k.. nogometa! iduce natjecanje je nase, vidjet ces! ....to sto je sad trenutno olic lud ne znaci da je cijela momcad u top formi! ko je uopce od svih njih u top formi osim olica, petrica i rakitica?!?

AB
abendblatt
19:01 30.04.2010.

Bilicu, srami se, ja sam s tobom duboko razocaran, ti nisi bio u stanju motivirat te igrace da se kvalificiraju, ili je to tvoja zasluga da su oni sada u top formi?.

GO
gori
18:44 30.04.2010.

kako ga nije sram. nek se skrije u misiju rupu. ide komentirati a upropastio je najbolju generaciju koju je hrvatska ikad imala. svi u top formi a ne idu na SP, sta to govori o izborniku. nesposobna lincina dalmatinska. nek se nauci prvo kako se mjenja igrac kad odis u 93. minuti. ponovno u trenersku skolu. sram te bilo. mafijas kao i ostali koji te drze na izbornjckom mjestu sramoto ljudska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije