Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI NE PRESTAJU

Barcelona pod istragom zbog sumnje u potplaćivanje sudaca: U tužbu se uključio i Real

FILE PHOTO: A silhouette of a woman walks past behind a FC Barcelona's logo at Camp Nou stadium in Barcelona
ALBERT GEA/REUTERS
28.09.2023.
u 17:22

Barcelona još nije izdala službeno priopćenje o ovome pitanju, ali za Reuters su kazali kako su njihovi odvjetnici "već razmotrili ovu hipotezu i od prvoga dana počeli s pripremama, radeći na svim aspektima slučaja" I poriču svaku krivnju

U sklopu istrage mogućih slučaja korupcije sudačke komisije kroz period od čak dva desetljeća, nogometni velikan Barcelona je privukla pozornost istražitelja zbog sumnje u "aktivno podmićivanje", piše Reuters navodeći kao izvor sudske dokumente. Policija je u sklopu istrage "moguće organizirane korupcije" pretražila urede Španjolske sudačke komisije u Madridu, navodi sud u Barceloni.

Dodaju kako će uključivanje Barcelone kao osumnjičene stranke dodatno proširiti istragu nogometnih sudaca. Istražni sudac Joaquin Aguirre Lopez ranije je u rujnu izjavio kako je katalonski velikan možda stjecao određene pogodnosti potplaćivanjem.

GALERIJA Real izgubio gradski derbi s Atleticom! Prvim porazom sezone pali su na treće mjesto

FILE PHOTO: A silhouette of a woman walks past behind a FC Barcelona's logo at Camp Nou stadium in Barcelona
1/7

U ožujku su tužitelji uložili žalbu zbog, kako tvrde, više od 7.3 milijuna eura uplaćenih na račune tvrtki u vlasništvu Josea Marie Enriqueza Negreire, potpredsjednika sudačke komisije španjolske nogometne federacije od 1993. do 2018. godine.

VIDEO Barcelona u problemima; Istražuju ih zbog korupcije

Barcelona još nije izdala službeno priopćenje o ovome pitanju, ali za Reuters su kazali kako su njihovi odvjetnici "već razmotrili ovu hipotezu i od prvoga dana počeli s pripremama, radeći na svim aspektima slučaja". Poriču svaku krivnju, a još su u veljači izjavili kako je klub platio vanjskoga savjetnika koji ih je opskrbljivao "tehničkim izvješćima u vezi profesionalnoga suđenja" i tvrde kako je to česta praksa profesionalnih nogometnih klubova.

VEZANI ČLANCI:

Real Madrid se pridružio tužiteljima kao oštećena stranka. Prema ranije spomenutom istražnom sucu, Negreira je bio odgovoran za ocjenjivanje nogometnih sudaca, ali još uvijek nema dokaza da im je plaćao kako bi utjecali na rezultate utakmica.

VIDEO Bivši rukometaš Denis Buntić osumnjičen za nasilje u obitelji javio se u policijsku postaju

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije