Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KATALONSKI DIV

Barcelona ne pobjeđuje kad nema Messija

25.11.2008.
u 13:31

Mali je Getafe zaustavio Barceloninu seriju pobjeda, a u postizanju pozitivnog rezultata pomoglo mu je odsustvo ozlijeđenog Lionela Messija, o kojemu ovisi igra katalonske momčadi.

Čim Messija nema u sastavu Josepa Guardiole, Barçin ofenzivni manevar šepa unatoč nazočnosti Eto'a, Henryja, Xavija, Inieste ili razvikanog Bojana Krkića.

Argentinac je svojim brzopoteznim driblingom i munjevitim prodorima glavno sredstvo razbijanja najčvršćih obrana. Prošli put, kad nije nastupio, bez njega je Barca svladala Athletico, sastav s dna ljestvice, sa 1-0.

- Da nismo pobijedili u Bilbau, govorilo bi se o ovisnosti o Messiju - govorio je Guardiola poslije minimalnog uspjeha kod Athletica.

Kad je 21-godišnji mališan nazočan, "crveno-plavi" igraju kao u transu: osam pobjeda, jedan neriješeni i jedan poraz Barçina je bilanca s Messijem u redovima u okviru ovosezonske Primere.

Mladi je "gaučo" ove sezone u prvenstvu odigrao 810 od 1080 minuta, postigavši sedam pogodaka. U Ligi prvaka dodao je četiri gola i jedan u španjolskom kupu, a jednom se upisao u strijelce i za reprezentaciju.

Jedino je Samuel Eto'o uspješniji strijelac od njega, sa 13 pogodaka u prvenstvu i jednim u Ligi prvaka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije