Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Interes velikana

Barca želi Žižića čak i ako bude draftiran od nekog NBA kluba

Ante Žižić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
13.06.2016.
u 23:35

Hrvatska bi na ovogodišnjem draftu mogla imati čak trojicu u prvoj rundi drafta, pri čemu najbolje kotira Dragan Bender koji bi mogao biti između 3. i 5. picka

Prema pisanju španjolskog portala Gigantes, Barcelona je jako zainteresirana za Cibonina 19-godišnjeg centra Antu Tonija Žižića (210 cm) koji bi tako, uz Antu Tomića, postao drugi hrvatski centar u katalonskom velikanu. Štoviše, spremni su mu ponuditi višegodišnji ugovor, pa tako i opciju da prve godine igra na posudbi u nekom španjolskom prvoligašu, pri čemu se kao neke od opcija spominju Fuenlabrada i Manresa. Barca želi Žižića i u varijanti da iziđe na draft,  bude draftiran i da ga taj njegov NBA klub odluči razvijati u Europi.

S prosjecima od 15.4 koševa i 7.8 skokova, Ante je proglašen za najboljeg centra Fibina Eurokupa, dok je u Prvenstvu Hrvatske bio prvi strijelac (16), skakač (9.8) i bloker (1.3) svog kluba. U regionalnoj ABA ligi, Žižić je bio najbolji skakač (7.2), uz prosjek od 12.7 koševa i 1.2 blokada.

Za razliku od Žižića koji nije išao na provjere u NBA klubove, već samo na NBA kamp u Trevisu, njegov hrvatski vršnjak iz Makabija Dragan Bender ima zakazane "workoute" u tri kluba koji biraju između trećeg i petog mjesta (Boston, Phoenix, Minnesota).  

I dok je po tome gotovo sigurno da će Bender i biti izabran između trećeg i petog mjesta, što će mu  donijeti  plaću u prvoj sezoni između 3.95 i 3.23 milijuna dolara, prognoze na ovogodišnjem draftu za Žižića sežu između 16. (Boston) i 29. mjesta (San Antonio). A mladom Omišaninu to bi u prvoj sezoni donijelo između 1,57 milijuna i 980.000 dolara.

U prognozama za prvu rundu drafta nalazi se i treći mladi Hrvat, a to je Ivica Zubac (19, 215 cm), trenutačno igrač srpskog Mega Leksa. Njega procjenitelji talenata vide u najboljem slučaju na 20. mjestu, a na toj poziciji biraju Indiana Pacersi koji bi mu u tom slučaju u njegovoj prvoj NBA sezoni morali isplatiti 1.3 milijuna dolara.

>>Rađa i Ukić zasvirali s bendom, Žižić neugodno iznenadio izbornika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije