Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibona gostuje u Litvi

Bandić presudio Ciboni jer klub ne želi dati poslovne prostore

\'06.11.2010., Zagreb - Kosarkaska utakmica 6. kola NLB izmedju KK Cibona i CEZ Nymburk. Trener Cibone Radulovic Zdravko. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukic/PIXSELL
17.11.2010.
u 13:27

- Osjećam se kao čovjek koji tri mjeseca čeka da ga netko zakopa - kazuje Cibonin trener Zdravko Radulović

Čini se da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić presudio Ciboni. Barem je tako zvučao u svojoj televizijskoj izjavi za Dnevnik 3 HTV-a. Čak je i zaprijetio:

– Pozivam razumne ljude u klupskoj upravi da prepuste poslovne prostore Gradu. To će se ionako dogoditi, htjeli oni to ili ne.

U klubu iz Savske pak stalno ponavljaju da ne žele dati nekretnine vrijedne između 60 i 80 milijuna kuna za 23,5 milijuna kuna koliko bi Grad stajala otplata Cibonina kredita kod Zagrebačke banke.

Nemoćni trener

Bandić upravi, koju je proglasio nesposobnom, nudi programirani stečaj, na što Cibonino vodstvo ne pristaje jer bi to značilo ispadanje iz Eurolige. No, gradonačelniku je ionako malo stalo do brenda kluba koji već 20 sezona igra u Euroligi. Njega primarno zanimaju Cibonini poslovni prostori.

– Neka gradonačelnik kaže tko je problem i zbog koga ne želi pomoći Ciboni i taj će se maknuti. Ako sam ja problem, ja ću se maknuti – kazao je Cibonin trener Zdravko Radulović uoči puta u Litvu.

Za razliku od trenera iz prethodnih sezona koji su mogli mijenjati igrače, Raduloviću su vezane ruke.

– Govorio sam da nam treba razigravač od 250 do 300 tisuća dolara, no kako do njega u ovakvoj oskudici. Osjećam se kao čovjek koji tri mjeseca čeka da ga netko zakopa – izravan je bio Radulović.

U ugođaju crnih scenarija

Cibonina prva momčad već mjesecima trenira i igra u ozračju stvorenom crnim scenarijima za klub.

– Nije ugodno trenirati i ne znati što će biti s klubom, svjesni da sutra možete ostati bez posla. No, nema nam druge, moramo se od toga ograditi. Dobro je što igramo svaka tri dana pa nemamo vremena kukati – ističe centar Drago Pašalić.

Iako se pri svakom nizu poraza preispituje odgovornost trenera, u Ciboni sada nije tako. Barem tako tvrdi predsjednik kluba Vlatko Previšić.

– Da je momčad onakva kakva je bila zamišljena, s jednim klasnim razigravačem i centrom, onda bih o trenerskoj odgovornosti možda i razmišljao. Ovako, uza stalnu napetost u klubu i oko njega, trener s momčadi i ne može napraviti više – uvjeren je Previšić.

Komentara 3

RU
rus4
14:07 17.11.2010.

Tako ti je dušo Raduloviću i nama radnicima u HR...nikad ne znaš kad ćeš ostati bez posla...SAD VIDITE KAKO JE RADNICIMA KOJI ODVAJAJU ZA VAS DA BI SE VI LOPTALI....

AR
archaeopteryx
15:11 17.11.2010.

rus4 komentar nije toliko loš, al brate pogledaj nogomet, pogledaj koliko se tek tamo vrti novca i kako kukaju oni koji primaju po 500 000 eura godišnje plaće. mislim da bi se klubovi trebali privatizirat ili amaterizirati, ovo nema smisla da se iz džepova obične raje uzima i daje se onima kojima to nije toliko potrebno. protiv cibone splita zadra, vk mladost, vk jug, haok mladost nemam apsolutno ništa protiv, dapače sve veliki svijetski klubovi. al mislim da nam nije sport primaran u ovim trenucima. treba biti realan, ulagati u gospodarstvo, znanost...potrpat one iz vlade u zatvor, bandića razapet na trgu bana jelačića, sanadera odmah pored njega, a onog pijanog smrdljivog šeksa i prijatelja mu milinovića, hebranga i šukera zakopat žive!!!!!!!!!!!e kad to riješimo, onda će biti novaca za sport u svim sferama!!!

DU
Deleted user
08:16 18.11.2010.

Izjava Bandića – Pozivam razumne ljude u klupskoj upravi da prepuste poslovne prostore Gradu. To će se ionako dogoditi, htjeli oni to ili ne. – u prijevodu na hrvatski jezik : Pozivam razumne ljude u klupskoj upravi da prepuste poslovne prostore meni i mojim lopovskim pajdašima, pa ćemo mi to raspodijeliti između sebe i osigurati prihode svojoj djeci, unucima i rodbini. To će se ionako dogoditi, htjeli oni to ili ne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije