Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjednik Max! otkriva

Armenulić: Igrajte mu na bolni zglob i pobijedit ćete

Del Potro
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
15.11.2016.
u 11:19

Marinu Čiliću, Ivi Karloviću i Mariju Dodigu suprotstavit će se reprezentacija Argentine predvođena Juanom Martínom Del Potrom. Jednoglasno mišljenje teniskih stručnjaka je kako upravo Del Potro predstavlja najveću prijetnju Hrvatskoj

Zagrebačka Arena bit će od 25. do 27. studenoga teniski centar svijeta. U tri dana, odmah nakon Mastersa u Londonu, u Areni će se igrati finale Davis Cupa u kojem će reprezentacija Hrvatske pokušati osvojiti drugu titulu.

Marinu Čiliću, Ivi Karloviću i Mariju Dodigu suprotstavit će se reprezentacija Argentine predvođena Juanom Martínom Del Potrom. Jednoglasno mišljenje teniskih stručnjaka je kako upravo Del Potro predstavlja najveću prijetnju Hrvatskoj.

Sklon oscilacijama

Tako razmišlja i Radmilo Armenulić, jedan od najpoznatijih teniskih stručnjaka iz bivše države, koji ne krije kako će u zagrebačkom finalu navijati za Hrvatsku.

– Bit će to veoma težak meč za Hrvatsku. Nadam se kako će na kraju Hrvatska slaviti jer je momčadski ipak bolja reprezentacija. Ne smije se zaboraviti niti da igraju pred domaćim gledateljima što je veoma važno u ovakvim mečevima koji jako puno donose – rekao je Armenulić za tjednik Max.

Armenulić tvrdi kako će zapravo najviše toga ovisiti o Del Potru koji se nakon brojnih ozljeda još jednom vratio vrhunskom tenisu.

– Mislim kako će u finalu odlučivati singl, a ne dubl meč. Ako Marin Čilić, koji nastupa prethodno i na Mastersu u Londonu, bude u formi, Hrvatska je puno bliže pobjedi. Najveća prepreka svakako će biti Del Potro jer se radi o igraču kojega su samo brojne ozljede omele da ne bude među tri najbolja igrača svijeta danas, što on po kvaliteti svakako i jest – rekao je Armenulić.

Podsjeća i kako je Del Potro još 2009. osvojio US Open i da od tada gotovo da i nije bio zdrav. Najbolji argentinski igrač imao je više ozljeda i nekoliko operacija pri čemu najviše zdravstvenih problema ima sa šakama koje očigledno ne mogu izdržati sve napore koji iziskuje vrhunski tenis.

Armenulić kaže kako Del Potro, kada ima svoj dan, može pobijediti bilo kojeg tenisača na svijetu što je dva puta, na OI u Londonu i u Riju, osjetio na svojoj koži i Novak Đoković. Međutim, Del Potro je igrač i koji ima dosta oscilacija u svojim igrama tako da isto tako može i izgubiti i od tenisača koji su po kvaliteti puno lošiji od njega.

– Radi se o igraču koji je zbog svih ozljeda s kojima se suočavao željan pobjeda i trofeja. To se nikako ne smije zaboraviti. Hrvatski igrači trebaju uzeti u obzir njegove zdravstvene probleme sa šakama i više forsirati njegov bekhend koji nije tako dobar. Jako dobro servira tako da se treba pripremiti i na te udarce. Visok je pa nema kvalitetno kretanje kao niži igrači, tako da Čilić i Karlović i o tome trebaju voditi računa. Sve njegove slabosti treba iskoristiti na najbolji mogući način – pojašnjava Armenulić dodajući kako Argentina ima kvalitetan dubl sastav iako nisu toliko poznati.

Komentirajući igru hrvatskih igrača, Armenulić navodi kako je Čilić u drugom dijelu sezone ostvario vrhunske rezultate koji su mu i donijeli na kraju mogućnost da nastupi na završnom Mastersu u Londonu. Za Karlovića kaže kako će imati veoma važnu ulogu jer se radi o povratniku u reprezentaciju Hrvatske. U prilog Karloviću ide i činjenica da će podloga u Areni biti brza, odnosno da će odgovarati njegovu stilu igre s jakim servisima. Armenulić je za Dodiga kratko rekao kako se radi o jednom od najboljih dubl igrača svijeta i da to veoma mnogo znači.

Bio je četvrti na svijetu

Po novinaru srpskog Žurnala Vojinu Velečkoviću Hrvatska je veliki favorit. Dodaje kako on od osvajanja US Opena 2009. nije spojio niti jednu cijelu sezonu, a razlog tome su brojne ozljede, ponajprije zglobova ruku.

– Koliko je dobar vidjeli smo na OI gdje je osvojio srebro. Taj nedostatak titula njemu i može biti najveći motiv jer ih je „gladan“ s obzirom na to da je i sam svjestan da je mogao i trebao osvojiti puno više. Inače, ovo finale je peto za Argentinu i jedina su reprezentacija svijeta koja je bila u tolikom broju finala, a da nikad nije osvojila Davis Cup - rekao je Velečković.

Del Potro je svoj plasman karijere imao 2010. godine kada je bio 4. igrač svijeta. Uslijedile su ozljede pa i pauze da bi se u Top 10 svjetskoga tenisa ponovno vratio 2012. godine.

– Zglob još uvijek boli u nekim trenucima i smeta me pri bekhendu, ali znam da moram udarati najsnažnije ne bih li bio konkurentan. Nekada je ta bol jača, nekada slabija. Primam mnogo terapija svaki dan. Prije svakog treninga i meča odrađujem dugo zagrijavanje. To mi oduzima strašno puno vremena, ali to je život koji prihvaćam u ovom trenutku – rekao je u nedavno popularni Delpo, ključni tenisač argentinske reprezentacije.

>>Tjednik Max! i sport Večernjeg lista pratite i na Facebooku

Komentara 2

SU
Superhero
13:23 15.11.2016.

Nadam se da Hrvatska pobijedi ali moram priznati da mi je Del Potro, poslije Federera, najdrazi igrac u povijesti tenis-a. Predobro igra i prvi put je da necu za njega navijati

DU
Deleted user
14:12 15.11.2016.

I meni je Del Potro jedan od najdrazih tenisaca, ali Hrvatska reprezentacija jos draza, pa ako se mora, onda igrati mu na bolni zglob.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije