Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DA VAS ČUJEMO

ANKETA Tko je najbolji tenisač svih vremena: Novak Đoković ili netko drugi?

TENNIS Roland Garros - Men's Singles - Grand Slam Turnier
Foto: ATB
1/5
13.06.2023.
u 13:50

Đokoviću mnoge usporedbe idu u prilog, pa i ona za mnoge najvažnija: sad je ostao sam na vrhu po broju osvojenih Grand Slam naslova: prednjači s 23 trofeja,  Nadal je ostao na 22, a Federer na 20. Ali postoji još puno ljudi, teniskih poklonika, za koje je najbolji netko drugi, ili treći.

Nakon Pariza i njegova trijumfa u Roland Garrosu Novak Đoković je još naglašeniji favorit za naslov najboljeg tenisača svih vremena. Mnoge mu usporedbe idu u prilog, pa i ona za mnoge najvažnija: sad je ostao sam na vrhu po broju osvojenih Grand Slam naslova, prednjači s 23 trofeja,  Nadal je ostao na 22, a Federer na 20. Ali postoji još puno ljudi, teniskih poklonika, za koje je najbolji netko drugi, ili treći.

Jer kriteriji mogu biti i ljepota i lakoća igranja u čemu bi mogao prednjačiti Roger Federer ili ukupan broj osvojenih turnira (Jimmy Connors ih ima 109), uspjeh na Olimpijskim igrama (Rafael Nadal osim 22 osvojena Grand Slam turnira ima i dva olimpijska zlata)...

Ipak, moramo pobrojati još neke rekorde koje drži Đoković: proveo je najviše tjedana na prvom mjestu ATP liste (388), okončao najviše godina na prvom mjestu (7), s Federerom dijeli prvo mjesto po broju osvojenih završnih Mastersa (6), ima najviše pobjeda nad igračima iz Top 10 (243), najviše naslova iz kategorije Masters 1000 (38), jedini je tenisač koji je barem jednom osvojio svaki od devet Masters 1000 turnira, jedini tenisač koji je najmanje tri puta osvojio svaki od četiriju Grand Slam turnira, a ima i pozitivnu bilancu u međusobnim dvobojima s dvojicom najvećih konkurenata - protiv Federera 27-23, a protiv Nadala 30-29.

No, svaki od navedenih kriterija za jedne ima veću, a za druge manju važnost. Zato smo odlučili pitati i vas:

Tko je najbolji tenisač svih vremena?  

Komentara 40

ZV
Zvuk
14:19 13.06.2023.

Sampras, Becker, Mcenroe, svi bolji od Djokovica, a ima ih jos.....

ZP
Zabranjen pristup
16:57 13.06.2023.

Rezultati pokazuju,sta se tenisaca tice Novak je najbolji. A sad sta se njegovog razmisljanja tice je totalno druga stvar i nema veze sa tenisom,to nekom pase nekom ne ali mi se kod njega svidja da stoji iza svog stava

DU
Deleted user
23:54 13.06.2023.

Hahaha Federer 500 glasova, a Nadal 90 koji ga je domlirao u medusobnim ogledima i ima vise svega, usprkos tome sto je Federer osvojio 10 GS dok Djokovica i Nadala nije ni bilo ili su bili 17 godisnjaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije