Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale SP-a

Amerikanke pobijedile Nizozemke i obranile naslov

Nogometašice SAD-a
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
07.07.2019.
u 19:13

Golove su zabile Megan Rapinoe iz jedanaesterca u 60. minuti, te Rose Lavelle u 66. minuti sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora

U finalu svjetskog prvenstva nogometašica reprezentacija SAD je u Lyonu pobijedila Nizozemsku s 2-0 obranivši naslov osvojen prije četiri godine u Kanadi.

Golove su zabile Megan Rapinoe iz jedanaesterca u 60. minuti, te Rose Lavelle u 66. minuti sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. 

>> Zabija kao Mandžo, a u izboru ljepote pobijedila je našu Antoniju Mišuru

Nogometašice SAD-a
1/15

Pobjeda Amerikanki, kojima je to rekordni četvrti naslov svjetskih prvakinja, mogla je biti i uvjerljivija, no nizozemska vratarka Sari van Veenendaal je bila sjajna zasluživši epitet igračice utakmice.

Aktualne europske prvakinje su tijekom susreta uputile tek jedan udarac u okvir suparničkog gola.

Reprezentacija SAD je do prvog mjesta stigla sa sedam pobjeda i razlikom pogodaka 26-3. Amerikanke su slavile i prije četiri godine u Kanadi, 1999. pred svojim navijačima, te na prvom SP-u igranom 1991. u Kini.

Njemačke nogometašice imaju dva zlata, a po jednom su svjetsku titulu osvajale Norvežanke i Japanke.

Foto: Reuters/Pixsell

U susretu za treće mjesto Švedska je u subotu u Nici pobijedila Englesku s 2-1. Svi golovi pali su u prvih pola sata. Za Švedsku su zabili Kosovare Asllani (11) i Sofia Jakobsson (22), dok je Fran Kirby (31) bila strijelac za Englesku.

Šveđankama je to bilo treća bronca na svjetskim prvenstvima (1991, 2011, 2019), a najbolji plasman ostvarile su 2003., kada su bile srebrne. Reprezentacija Engleske je najbolji rezultat ostvarila na prošlom SP-u, kada je bila treća.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ključne riječi

Komentara 3

SS
sokac sa drave
10:36 08.07.2019.

Zasluzena pobjeda ali penal je bio poklonjen.U usporenom snimku se vidi da je nizozemka htjela loptu izbaciti a amerikanka nije stajla vec je napravila dva brza koraka bacila se na visoko podignutu nogu nizozemke te pala simulirajuci da je dobila udarac. Da je amerikanka stajala na mjestu i onda dobila udarac mogli bih govoriti o penalu.Ovako definitivno ne,cudi me da to strucnjaci nisu komentirali objektivno.

LJ
ljutko
19:51 07.07.2019.

Zasluženi, Amerikanke su klasu ispred svih.

JE
Jednakost
21:55 07.07.2019.

Previse politike i propagande. Ljep sport su pretvorile u svoju homoseksualnu propagandu. Najbolja igracica od 6 golova zabila 3 iz jedanaesteraca kojie su drugi napravili za nju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije