Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INICIJATIVA VEČERNJEG LISTA

Ajde, sine, na tribine...: Prvak zaslužio spektakl

Dinamo
Željko Hladika/Pixsell
12.05.2010.
u 08:43

- Proslavimo naslov prvaka spektakularno kao Bayern ili Chelsea - poziva ljude Mamić.

"Kada je sudac označio kraj susreta Dinamo – Slaven Belupo, eksplodirale su maksimirske tribine. Vatrometni slap spustio se s istočne tribine, laseri i tisuće plavih balona prošarali su nebo. Kasnije je zagrmio i spektakularni vatromet.

Protiv Slavena 25.000

Igrači Dinama na čelu s trenerom Jurčićem potrčali su prema sjevernoj tribini gdje je čekao plavi "double-decker" u kojem su se vozili počasni krug. U deliriju su igrači Dinama iz autobusa pozdravljali tribine, počela je pjesma, grla su zalijevana šampanjcem."

Ovo je dio izvješća s prošlogodišnje proslave naslova prvaka u Maksimiru. Tu je utakmicu, protiv Slavena Belupa, pratilo 25.000 gledatelja. Godinu prije, u posljednjem kolu, protiv Rijeke 20.000 na oproštaju Luke Modrića, pune tribine bile su i prije tri godine kada je Eduardo Hajduku u posljednjem kolu zabio hat-trick...

Slika je to koju bismo u Maksimiru željeli vidjeti i ovoga četvrtka, čak i ako sjever bude zjapio prazan. Ovo je prigoda da Zagrepčani pokažu koliko im je Dinamo važan.

– Pozivam sve ljude kojima je stalo do Dinama da u četvrtak ispune stadion do posljednjeg mjesta! Naša je momčad to zaslužila jer je osvojila peti naslov prvaka zaredom, a usto ovo je 13. svibnja, povijesni Dinamov dan. Napravimo i mi ambijent u kakvom su slavili Bayern, Chelsea ili Marseille. Ponosimo se našim dečkima koji su osvojili taj naslov i u slavlju budimo dostojanstveni! – kazao je Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić.

Napominjemo kako je ulazak na stadion u četvrtak besplatan, a već od 15 sati na travnjak će istrčati i Dinamove zvijezde iz 1982. i 1990. godine.

Pljesak i za trenera

Ljudima u Dinamu stalo je na spektakularan način ispratiti jednu tešku sezonu, u kojoj su plavi tek u rijetkim prigodama briljirali, ali niti u jednom trenutku nisu dopustili da naslov prvaka bude ugrožen. Igrali su i u Europskoj ligi, pobijedili Hearts, Timisoaru i Anderlecht. Nije baš sve bilo tako crno...

Usto, Kruno Jurčić postao je prvi trener u povijesti koji s plavima ima dvije uzastopne titule. I što god mislili o tome treneru, o njegovu stilu i nastupu, tom pothvatu treba zapljeskati! To što ima Jurčić nema ni Dinamov najtrofejniji trener Ćiro Blažević.

Na kraju, nismo li prezahtjevni prema plavima, od peterostrukog prvaka bi se, na Dinamov najveći dan, očekivala tek jedna sitnica: da kod kuće ne izgubi od Karlovca.

Komentara 7

FR
FrancPrešern
08:51 12.05.2010.

Dinamo je zaslužio spektakl a ne da sanader obeča EU ulazak do 2007 a oni nikada ne dospiju di EUFA Champions League dok se navijači, zaštitari i policija zabavljaju sa upotrebom borbenih vještina i pirotehničkih sredstava na pomalo srušenom Maksimiru..

HU
Heroj Ulice
09:58 12.05.2010.

Svi govore smetaju nam huligani....a oni vam ne smetaju kad dolazi arsenal,wereder,ajax,HSV i slične ekipe, onda svi pjevate sa njima,divte se koreografijama.. da je maksimir prazan zbok takozvanih huligana je po meni čista glupost!!

DU
dublue
12:15 12.05.2010.

Ljudi moji, je li to moguce? Iz, meni nekad dragog Vecernjaka, dolazi ovakva poruka nade. Mozda i nije jos sve izgubljeno. Sto god drugi mislili, ja cu reci : Bravo. I .Konacno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije