Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA RECEPT

Tim Krul otkrio kako je uspio obraniti dva penala protiv Kostarike

Tim Krul
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
06.07.2014.
u 08:45

- Sjedio sam na klupi, gledao kako promašujemo šansu za šansom, onda sam ušao u igru i obranio dva jedanaesterca - kazao je Krul.

Junak nizozemske pobjede protiv Kostarike u lutriji izvođenja udaraca s bijele točke bio je Tim Krul, kojeg je "vizionarski" u posljednjoj minuti drugog produžetka u igru uveo izbornik Louis van Gaal.

Iako su i četvorica Nizozemaca koji su bili sigurni kod izvođenja jedanaesteraca itekako imali ulogu u prolasku u polufinale, sva su svjetla pozornice okrenuta prema vratar Newcastlea.

- Sjedio sam na klupi, gledao kako promašujemo šansu za šansom, onda sam ušao u igru i obranio dva jedanaesterca. Ovo je trenutak za koji smo trenirali sedam tjedana. Fantastično - rekao je Krul i potom otkrio tajnu svojih obrana:

- Cilj je ostati što duže na sredini i onda izabrati.

Skinuo je time i velik teret s mladog Jaspera Cillesena, koji je van Gaalu prvi vratarski izbor. On u 16 posljednjih pokušaja da "skine" jedanaesterac nije bio uspješan, a Tim Krul je u Newcastleu imao "skor" od dvije obrane od pet pokušaja.

>> Navas izluđivao Nizozemce, ali Krul ih ipak odveo u polufinale

Komentara 24

EB
eustahije_brzić
10:48 06.07.2014.

Daj bože da bude finale Njemačka-Nizozemska, da ne gledam ove južnoameričke muljatore

Avatar dva4u
dva4u
10:54 06.07.2014.

vau!!! ovoga se nitko ne bi sjetio... pravi einstein među nogometašima.

Avatar Melankolija
Melankolija
14:56 06.07.2014.

Tim Krul je bio ljigav i sudac mu nije smio dozvoliti provociranje igraca. Trebao mu je prvi put dati zuti karton a drugi put i crveni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije