Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon jedanaesteraca

Navas izluđivao Nizozemce, ali Krul ih ipak odveo u polufinale

Nizozemska
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
06.07.2014.
u 01:00

U posljednjim sekundama Louis van Gaal napravio je sjajan stvar i pogodio! Iz igre je izvadio vratara Cillessena, koji nikad nije obranio jedanaesterac, a ubacio Krula koji je postao junak!

Brazilski grad Salvador po peti put bio je domaćin utakmice na ovom SP-u, ali ovoga puta navijači nisu mogli uživati kao u prijašnjim susretima. I dok su dosad minimalno na stadionu Fonte Nova padala po tri pogotka, večeras u 120. minuta mreže se nisu tresle. Ipak, vidjeli smo iznimno uzbudljivu završnicu u kojoj je Nizozemska nakon jedanaesteraca pobijedila Kostariku 4:3 i prošla u polufinale SP-a.

Sjajni Navas

Prvo poluvrijeme bilo je mučno za gledati, Nizozemska je napadala, Kostarika se branila, ali nismo uživali u dobrom nogometu. U prvih 20 minuta nismo vidjeli baš ništa, a onda se Van Gaalova momčad malo probudila, ali sjajni Keylor Navas nije dao Robbenu, Van Persieju i Sneijderu da postignu pogodak. Posebno se istaknuo u 39. minuti kada je odličnom reakcijom zaustavio dobar pokušaj Sneijdera iz slobodnog udarca.

- Vratari su neupitno sjajni na ovom Svjetskom prvenstvu, ali neke završnice od strane nedvojbeno odličnih napadača su zaista prosječne, napisao je u tim trenucima legendarni Gary Lineker na Twitteru.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Nastavak utakmice bio je kao i početak - uspavanka bez pravih prilika. Bilo je tako sve do posljednjih 15 minuta, razdoblja u kojem su Nizozemci na ovom prvenstvu postigli čak pet pogodaka. A tako su i danas pritisnuli Kostariku, ali nedostajalo im je i sreće. U 81. minuti je Sneijder pogodio vratnicu iz slobodnog udarca, a samo nekoliko minuta kasnije Navas je odlično obranio udarac van Persieju.

A najbolja prilika dogodila se duboko u sudačkoj nadoknadi, nakon gužve lopta je došla do Van Persieja, a njegov udarac na crti je blokirao Tejede, od kojeg se lopta odbila u gredu.

U produžecima smo mogli uživati u posljednjih deset minuta, utakmica se tada otvorila, ali opet nije bilo golova. Ureña je imao sjajnu priliku nekoliko minuta prije kraja, ali Cillessen mu je obranio, da bi odmah na drugoj strani Sneijder još jednom pogodio gredu.

Van Gaal pogodio

U posljednjim sekundama Louis van Gaal napravio je sjajan potez i pogodio! Iz igre je izvadio vratara Cillessena, koji nikad nije obranio jedanaesterac, a ubacio Krula koji je postao junak! U raspucavanju je dvaput branio udarce Kostarikanaca (Ruiz, Umaña) i peti put uveo Nizozemsku u polufinale SP-a. Tamo će im na putu stajati Argentina, ali Nizozemci su iznimno motivirani. Osim što nikad nisu osvojili naslov prvaka, još samo dvije pobjede dijele ih do putovanja u svemir. Naime, tvrtka SXC vodi ih na putovanje u slučaju naslova. Pitanje je samo je li Nizozemcima ostalo dinamita za okršaj s Messijem i društvom...

Komentara 48

AG
Agricola
22:55 05.07.2014.

Kad će se dogoditi nešto u sportskom programu HTV-a da ne moramo više slušati ovakve tipove poput Drage Čosića. Zar je teško naći par obrazovanih i normalnih ljudu da nam prenose utakmicu? Najprije je, na prvoj utakmici Nizozemske, onoj protiv Španjolske, Zvonimir Balog rekao da "Nizozemci rjetko igraju 3-4-3", a večeras ovaj Čosić govori da igraju 3-5-2. Dokle ćemo mi koji se razumijemo u igru morati trpjeti teror tih neznalica? I onda te neznalice "obrazuju" ovakve tipove koji mi prodaju pamet po portalima i forumima, a slični će mi prodavati pamet koju nemaju pa moraju posuditi Čosićevu, ujutro na kavi. Kako se može staviti da prnosi sportsku priredbu čovjek koji nema pojma o sportu kojeg prenosi? I dokad ćemo mi sve to skupa morati plaćati?

TU
tudurovski
23:48 05.07.2014.

nema tu igraca poput (messi) i (shaqiri) nekako mi nije vise tako zanimljivo kada oni ne igraju

AB
abdulah
00:51 06.07.2014.

pljesak za Kostariku . svaka čast na srčanosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije