Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski Brod

Na Strojarskom fakultetu 8.manifestacija 'Strojarski izazov'

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
08.05.2014.
u 23:58

Tema ovogodišneg "Strojarskog izazova" je Industrijska strategija Republike Hrvatske 2014. – 2020​.

Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu i​ tvrtka​ Bilfinger Đuro Đaković Montaža organizirali su ​8.​"​Strojarski izazov​"​.​ U dvodnevnoj manifestacij​i​​ tijekom prvog dana na afirmativan ​je ​ način kroz brojna predavanja​, prezentacije​ i radionice​ buduć​i​m ​studenti​ma​ ​predstavljen studij strojarstva ​i ​prednosti studiranja na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu​, a sadašnjim studentima prezentira​ni su​ ​novi ​izazovi koji ih očekuju zaposlenjem u industriji​.​ 

- Važno je da mladi srednjoškolci i njihovi roditelje imaju mogućnost iz prve ruke sazn​ati​ nešto više o strojarstvu i mogućnosti studiranja na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu, što pruža čitav niz prednosti​, ​kazao je prof. dr. sc. Ivan Samardžić, ​dekan Strojarskog fakulteta.

Tema ovogodišneg "Strojarskog izazova" je Industrijska strategija Republike Hrvatske 2014. – 2020​., a organizatori ističu kako je upravo​ fleksibilan i prilagodljiv sustav obrazovanja koji je nužno povezan s gospodarskim subjektima​, te planiranje obrazovnih programa prema potrebama gospodarstva bitan čimbenik u provođenju ​i​ndustrijske strategije.​ Sutra će, tijekom drugog dana​ "Strojarskog izazova", ​na stručnoj ekskurziji ​student​i​ i djelatni​ci​ fakulteta ​posjetiti ​IPK Kandit Osijek, Tvornicu ulja Čepin i HEP Toplinarstvo Osijek. ​

>> Parlament mladih Grada Slavonskog Broda održao sjednicu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije