Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi poziv

Žera od Saloona radi Cirkus: Htio bih dovesti U2, ali prije toga moram osvojiti jackpot

žera
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
01.12.2013.
u 15:30

Frontmen “Crvene jabuke” kreirat će glazbeni program u novom zagrebačkom klubu, budućoj meki za izlaske smještenoj u nekad popularnom Saloonu

Trideset godina Dražen Žerić dio je domaće glazbene scene i, dok ga većina poznaje kao frontmena Crvene jabuke, tek rijetki znaju da je Žera pomogao u osmišljavanju glazbenog programa klubu Excelente te da će sada taj isti posao raditi i u klubu Cirkus.

Vlasnici klubova Excelente i Urnebes na mjestu nekada legendarnog kluba Saloon na Tuškancu otvaraju Cirkus, a kreiranje glazbenog dijela prepustili su Žeri.
– U Sarajevu sam prije rata imao svoj disko i kafić tako da sam upoznat s ovim poslom, a završio sam i fakultet ekonomije i menadžmenta pa je ovo nešto što mi je struka – objašnjava nam Žera i dodaje: – Uostalom, svaki veći i ozbiljniji klub u svijetu ima neku poznatu ličnost koja ga predstavlja.

Samozatajno i s puno opreza, na kapaljku, otkriva kakav će glazbeni repertoar dočekati publiku u Cirkusu. – S obzirom na to da mnogi već žele kopirati Excelente i Urnebes, neću konkurenciji otkrivati što sve pripremamo u novom klubu – veli pjevač, a na pitanje da nam otkrije barem hoće li u glazbenom smislu nastaviti tradiciju Saloona, odgovara: – Bivši je vlasnik imao svoju viziju što ponuditi metropoli, mi imamo svoju. U svakom slučaju, inzistirat ćemo na živim svirkama, bez matrice. Bit će to novi prostor za sve mlade bendove koji će dobiti priliku pokazati što znaju jer sam i sam na početku svirao po klubovima i znam da je to bitno. Svaki ćemo dan nuditi neko novo događanje, od promocija do koncerata, zato se klub i zove Cirkus jer sve je moguće da se u njemu dogodi.

Kada se u medijima pojavila vijest kako će Saloon postati Cirkus, mnogi su zaključili da je sigurno riječ o novom mjestu za izlaske ljubitelja narodnjačke glazbe. Žera kaže da je time klubu samo napravljena besplatna reklama, ali i dalje škrto otkriva kakav je program smislio. – Bit će tu svega, od glazbe za ljubitelje Dalmacije do Slavonije, koncerti... Smjer u kojem ćemo mi ići jest taj da ćemo biti klub za najbolju zabavu u ovom dijelu Europe – poručuje glazbenik. Na pitanje koga bi volio ugostiti u klubu, kroz smijeh kaže: – Volio bih da mi dođe U2, ali prije toga bih morao osvojiti jackpot da im mogu platiti.
Kaže kako se u cijeloj ovoj sagi o Saloonu i promjeni vlasnika te novom konceptu zaboravlja važna stavka, a to je da će klub zaposliti 50-ak ljudi.
– U današnje vrijeme nije uobičajeno da netko ulaže i mislim da je lijepa stvar što će ovaj klub hraniti više od 50 obitelji – veli.

Njegov bend Crvena jabuka sljedeće će godine proslaviti 30. rođendan. Još nisu isplanirali kako će obilježiti taj jubilej, ali možda ga upravo proslave koncertom u Cirkusu, koji će svoja vrata publici otvoriti u veljači.
– Posao u klubu neće utjecati na moje svirke i, uostalom, danas postoje napredna sredstva komunikacije i sve se može dogovoriti ako i nisam u Zagrebu – kaže Žera. U Zagrebu, gdje živi sa suprugom Barbarom i kćerima Mareom i Petrom, ponekad se zaželi sarajevske kuhinje i dobrih ćevapa. – Onda odem do Sarajevo urban grilla i tamo se počastim ćevapima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije