Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene u opatiji

Zbog iznenadne bolesti Duško Ćurlić neće voditi Doru, zamijenit će ga Mirko Fodor

Foto: HRT
1/17
07.02.2023.
u 17:13

Ta je vijest danas ponajviše rastužila samoga Duška, koji se silno radovao tom voditeljskom angažmanu u Opatiji, i s kolegama Battifiacom i Toljom već uvelike uvježbavao njihove skečeve i "stand upove".

Odbrojavamo posljednje dane do Izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije i našeg natjecanja Dora, koje je zakazano za subotu 11. veljače. Glazbeni događaj godine gledatelji će moći pratiti u izravnom prijenosu na Prvom programu HTV-a i HR2, a sada su s HRT-a javili jednu novost. Naime, zbog iznenadne bolesti voditelja Dore 2023. Duška Ćurlića, koji je jučer dobio gripu i propisano mu je strogo mirovanje, izravni HRT-ov prijenos Dore 2023. će umjesto njega odraditi i odvoditi s Mariom Lipovšekom Battifiacom i Markom Toljom  njegov HRT-ovski kolega Mirko Fodor

Ta je vijest danas ponajviše rastužila samoga Duška, koji se silno radovao tom voditeljskom angažmanu u Opatiji, i s kolegama Battifiacom i Toljom već uvelike uvježbavao njihove skečeve i "stand upove", kako bi subotnji izravni HRT-ov prijenos tog glazbenog događaja i TV spektakla godine Izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije u izravnom HRT-ovu prijenosu iz opatijske dvorane Marino Cvetković bio gledateljima što zabavniji i atraktivniji.

No, iako je Duško, kao vrhunski voditeljski profesionalac i miljenik publike, te zacijelo najveći poznavatelj i Dora i Eurosonga u nas, a koji već godinama vrlo uspješno komentira i sve izravne prijenose Eurosonga i publici i HRT-u nezamjenjiv, ovaj put ga je u tome spriječila bolest koja ovih dana nemilice hara Hrvatskom. 

Stoga Dušku želimo brzo ozdravljenje, a Mirku Fodoru, također vrhunskom i iskusnom HTV voditelju i showmanu, puno sreće i dobru zabavu na Opatijskoj pozornici s njegovim mlađim i također zaigranim kolegama Markom Lipovšekom Battifiacom i Markom Toljom

Inače, na Dori će nastupiti 18 izvođača koji ovih dana u Opatiji s mnogo 'leptirića u trbuhu' počinju uvježbavati svoje nastupe i koreografije te odrađuju prve tonske probe za svoj pokušaj osvajanja vize za put na Euroviziju. Pobjednik Dore iz 2020. godine, Damir Kedžo ponovno se prijavio s pjesmom 'Angels and Demons', mlada pjevačica i glumica Meri Andraković pjeva 'Bye, bye blonde', tu je i Martha May s pjesmom 'Distance', Tajana Belina nastupa s pjesmom 'Dom', Đana s 'Free falin'', Boris Štok pjeva 'Grijeh'. Za nastup u Liverpoolu bore se i Maja Grgić s pjesmom 'I still live',  Patricia Gasparini 'I will wait', Krešo i Kisele kiše pjevaju 'Kme kme', Eni Jurišić 'Kreni dalje', a The Splitters 'Lost and found'. Za pobjedu na Dori borit će se i Yogi s pjesmom 'Love at first sight', Let 3 i 'Mama Šč!', Detour i 'Master Blaster', Hana Mašić i 'Nesreća', Harmonija Disonance i 'Nevera', Barbara Munjas i 'Putem snova' te Top of the pops i Mario 5reković s 'Putovanjem'.

S HRT-a su jučer otkrili i kako će u zabavnom dijelu tijekom pauze za glasovanje nastupiti 'rovinjski ptić' i svojedobni predstavnik hrvatski na Euroviziji s pjesmom 'Nek ti bude ljubav sva' dakako nenadmašni showman i nedvojbeno jedan od najvećih glasova ovih prostora Tony Cetinski

Podsjetimo, iako je prošle godine na Euroviziji pobijedio Kalush Orchestra, predstavnik Ukrajine, domaćin natjecanja je Engleska. Naime, Ukrajinci su zaključili da zbog situacije u zemlji ne mogu održati ovo natjecanje te domaćinstvo prepustili drugoplasiranoj državi, Velikoj Britaniji. Natjecanje će se odviti u Liverpoolu. Finalna večer zakazana je za 13. svibnja, a polufinalne za 9. i 11. svibnja. Hrvatski predstavnik svoje će mjesto u finalu pokušati izboriti u prvoj polufinalnoj večeri.

VIDEO Deset godina od smrti Krste Papića: Imao je dramatičan život, a blizanke je dobio u 71. godini

 

Komentara 12

JF
Jure_Francetić
00:19 08.02.2023.

Meni je zanimljiva bila situacija kada su pristojnu , dobrih manira i pravu profesionalku u svom poslu gospođu Ljiljanu Sauchu maknuli sa ekrana pod kojekakvim izgovorima , dok je u pozadini priče stajalo kako je "stara" nije "atraktivna" i ko zna što sve ne . Zamijenili ženski kadar u poznim godinama mlađim voditeljicama , što je donekle i u redu , što je oku ugodno...Ali ako su kriteriji tako postavljeni , čemu onda maltene do smrti u TV programima forsirati debelog i bezvratog Duška Ćurlića , tragikomičnog wannabe zabavljača Mirka Miralema Fodora čiji je maksimalni domet očigledno mlaćenje prazne slame petkom u Globotomiji hrvatskog radija , ali isto tako i u cvijetu mladosti svima vidljivo davno ocvale Barbare Kolar ?

VI
Vivian
22:52 07.02.2023.

Krpa mijenja zakrpu !

RI
rikavac
21:42 07.02.2023.

dva naj veća proljeva na HRT ako su to voditelji što HRT ima to je žalosno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije