Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
top 10

YouTubeu objavio koje su pjesme bile najpopularnije u 2022. godini, glazba iz ovog filma našla se u u samom vrhu

Foto: YouTube screenshot
1/5
29.12.2022.
u 01:13

Krajem prosinca YouTube tradicionalno donosi listu najslušanijih skladbi, a čini se da su iz godine u godinu konzumenti sve mlađi korisnici

Razdoblje blagdana, druženje s obitelji i prijateljima, okupljanje oko stola... Sve ovo na neki način označava približavanje kraja jedne i početak nove godine. Uza sve doživljaje i novine koje su se dogodile, često je tu i rangiranje onoga najboljeg i najgoreg u toj godini. Popis najboljeg i najpopularnijeg krajem godine u svijetu glazbe vidi se i na ljestvicama pjesama za tu godinu, a tako je ovih dana i streaming servis YouTube objavio popis najpopularnijih pjesama u 2022. godini.

Radi se o pjesama koje su objavljenje u Sjedinjenim Američkim Državama, i to zaključno s 15. studenim ove godine. Kako je ova online platforma priopćila, radi se o sadržaju koji ima mnogo pregleda, a način na koji biraju najpopularnije je taj da se na popisu mogu naći samo dvije pjesme istog autora. Također, kako bi se vidjela popularnost pjesme, zbrajani su pregledi koje je prikupilo nekoliko videa. Naime, najpopularnije pjesme dobile su ove "titule" nakon što je uključen broj pregleda na službenom glazbenom videu, na videozapisima sa stihovima pjesme i na sadržaju koji u sebi sadrži cijelu pjesmu. Odnosno, ne gledaju se samo pregledi na jednom videu, nego na više njih.

Ovim načinom gledanja, titulu najpopularnije pjesme u 2022. godini ponijela je pjesma "We Don't Talk About Bruno", koja se može čuti u crtanom filmu "Encanto", izvodi je nekoliko izvođača, a objavljena je krajem 2021. godine. Film iza kojeg stoji Disney osvojio je i brojne nagrade, a među njima su i nagrada američke Akademije, kao i one britanske u kategoriji za najbolji animirani igrani film. To što je ova pjesma najpopularnija u 2022. ne čudi jer je u veljači čak pet tjedana vladala ljestvicom Hot 100 pjesama na Billboardu.

Na drugom mjestu popisa našla se pjesma "Super Gremlin" američkog repera Kodaka Blacka. Pjesma je također objavljena krajem 2021. godine, a samo službeni video ima više od 240 milijuna pregleda. Na popisu se našla još jedna pjesma koja se mogla čuti u popularnom crtiću "Encanto" – "Surface Pressure", koju je otpjevala glumica Jessica Darrow. Jessica je u filmu glas posudila Luisi Madrigal, a pjesma je također bila na Billboardovoj ljestvici Hot 100.

Godina na izmaku bila je važna i za latinoglazbu na YouTubeu, a među deset najpopularnijih našle su se čak četiri. Prva od njih, "Titi Me Pregunto", nalazi se na četvrtom mjestu, a izvodi je portorikanski reper Bad Bunny. Njegovo ime spominje se još jednom na ovom popisu, a radi se o suradnji s portorikanskim pjevačem Chenchom Corleoneom. Njihova pjesma "Me Porto Bonito" zauzela je šesto mjesto, a objavljena je sredinom godine. Predstavnica latinoglazbe bila je i kolumbijska pjevačica Karol G, čije se ime također može dva puta vidjeti na popisu.

Prvi put radi se o suradnji s američkom pjevačicom Becky G i pjesmi "Mamiii", koja je zauzela sedmu poziciju, a druga pjesma "Provenza" ona je koju je Kolumbijka sama otpjevala. Radi se o pjesmi koja ima opuštajući melodiju i tekst koji ističe slobodu, a na popisu najpopularnijih našla se na devetom mjestu.

Da bi popis najpopularnijih deset pjesama bio potpun, nedostaju još "Wait for u", koja se našla na petom mjestu, a izveli su je američki reperi Future i Drake te nigerijska pjevačica Tems. Na osmom mjestu našla se "Enemy", suradnja popularnog benda Imagine Dragons i repera J.I.D.-a. Na začelju najpopularnijih 10 pjesama je "In a Minute" repera Lila Babyja.

YouTubeov pregled 2022. godine tu ne završava. Naime, na njihovim stranicama mogu se vidjeti i popisi top lista za najpopularnija videa, shorts videa, kreatore sadržaja, nove kreatore sadržaja, reklame itd. Također, valja istaknuti da YouTube ove liste pokazuje za različite zemlje, a na popisu se uz SAD nalaze i Australija, Kanada, Brazil, Japan i neke europske zemlje poput Velike Britanije, Francuske i Njemačke.

VIDEO Massimo je nanizao brojne hitove

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije