Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIROSLAV ŠKORO

U našim medijima ima malo domaće glazbe, pa se mladi okreću istoku

Oči u oči
Foto: Screeenshot/HRT
1/18
11.10.2017.
u 21:20

Danas svaki lokalni šerif smatra da u svom mjestu mora napraviti festival, pa imate svakakvih pjesama. Sve te pjesme već su sutra na internetu, a nekad ste morali čekati da izađe album. Nažalost, i to je jedan od razloga zašto mladi slušaju svakakvu glazbu - mišljenja je Škoro.

Zašto je narodna glazba toliko popularna u Hrvatskoj? Odgovor na ovo "vječno" pitanje pokušao je u emisiji "Oči u oči" dati Petar Vlahov, sa svojim gostima - Miroslavom Škorom i crnogorskim pjevačem Bobanom Rajovićem, koji je napunio Arene u Splitu i Zagrebu.

- Za ovakvo stanje krivi su hrvatski mediji, koji u svom programu puštaju 90 posto strane glazbe, a domaće pjesme mogu se većinom čuti u kasnim noćnim satima, kada malo tko i sluša radio ili gleda televiziju. Pa evo, i vi na HRT-u domaće spotove puštate noću. Mladi se zato okreću društvenim mrežama i YouTubeu i traže sve što im je poznato - kazao je Škoro.

S njime se složio i Rajović, koji je kazao kako je on gotovo bez ikakve medijske podrške napunio najveće dvorane u Hrvatskoj.

- Tek nakon mog koncerta u Splitu počele su se raditi nekakve sociološke analize, i pitati kako je moguće da sam rasprodao Arenu u Splitu. Ja se ne zamaram time, pjevam zabavne pjesme koje se sviđaju mladima u cijeloj regiji - dodao je Rajović.
Škoro je kazao kako je problem i prava ekspanzija domaćih festivala, koja je smanjila kvalitetu pjesama.

- Danas svaki lokalni šerif smatra da u svom mjestu mora napraviti festival, pa imate svakakvih pjesama. Sve te pjesme već su sutra na internetu, a nekad ste morali čekati da izađe album. Nažalost, i to je jedan od razloga zašto mladi slušaju svakakvu glazbu - mišljenja je Škoro.

No, Škoro nije odgovorio na najzanimljivije pitanje u cijeloj emisiji, a to je je li istina da konzervativci slušaju domoljubne pjevače poput Thompsona i Škore, ali i da rado odlaze na koncerte turbo-folk glazbenika s istoka.

- Bolje je malo biti zabranjen, tada vam popularnost raste - kazao je Škoro.

Komentara 11

Avatar anticenzura
anticenzura
08:53 12.10.2017.

Turbo folk su nam dopeljali Bosanci, mi to nikada prije nismo slusali u Hrvatkoj prije 90-ih. Mi smo uvijek slusali zapadnu stranu muziku, a ne tursku kao i vi. Vlada nam je Bosanska, gradonacelnici i svi ostali ljudi na kljucnim mjestima u zemlji Bosanci. Nema tu ni ''H'' od Hrvatske, zato su se svi Hrvati i iselili iz zemlje. Mi Hrvati, autohtoni gradjani, i Bosanci smo dva totalno razlicita mentaliteta, mi zapadnjaci, oni turbo istocnjaci. I zato nam zemlja i jeste podijeljena i stalno u sukobu, zato sto su ovi cobani iz regiona okupirali nasu zemlju i proganjaju nase gradjane iz svoje zemlje.

BI
binki
08:55 12.10.2017.

Folk su u hr donjeli bosanski katolici koji su nahrupili 90ih.nije ni čudno bili su pod turcima 500g .njima su srbi puno bliži po mentalitetu nego hrvati. 500 g pod turcima zajedno ostavilo je traga.

Avatar debela koli
debela koli
08:27 12.10.2017.

Ne sjećam se kad sam na radiju čuo neku pop ili rok pjesmu iz Srbije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije