Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
marko je tužan

Thompsonov menadžer: Koncert je otkazan zbog pritisaka jugokomunista

Marko Perković Thompson
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/5
25.04.2014.
u 12:55

Pjevač je osudio ustaške simbole, a od fašizma se u nekoliko navrata javno ogradio.

Unatoč nastojanjima organizatora berlinskog koncerta Marka Perkovića Thompsona, koji su pravdu tražili i na sudu, da se otkazani nastup hrvatskog pjevača ipak održi, sutrašnjeg koncerta u dvorani Columbiahalle neće biti.

Izvijestio je o tome Thompsonov menadžer Zdravko Barišić.

– U povodu otkazivanja koncerta Marka Perkovića Thompsona od uprave dvorane Columbiahalle, koji se trebao održati 26. travnja, vjernoj publici iznosimo naše žaljenje zbog nemogućnosti održavanja koncerta.

Uprava dvorane, kako se bližio dan koncerta bila je izložena silnim pritiscima putem poziva, pisama, sms-ova, raznih protivnika Hrvata i hrvatstva

Držimo potrebnim istaknuti da je ugovor s dvoranom potpisan već prije dva mjeseca gdje je uprava dvorane upoznata sa svim detaljima i uvjetima koncerta od imena izvođača pa do svih tehničkih detalja.

Također držimo važnim istaknuti da je pri potpisu ugovora uplaćen kompletan iznos koštanja dvorane. Uprava dvorane, kako se bližio dan koncerta, bila je izložena silnim pritiscima putem poziva, pisama, sms-ova, raznih protivnika Hrvata i hrvatstva, predvođenih jugokomunistima od kojih su se posebno isticali Jerko Bakotin, Ilija Grašić (navodno Hrvati) te Sead Husić.

Zgroženi smo i začuđujuće iznenađeni lažima i mržnjom kojom su kroz svoja pisma iznosili navedeni. Nažalost, uprava dvorane popustila je pred bjesomučnim napadima i prijetnjama jugokomunista te se ponijela krajnje neposlovno i neprofesionalno otkazavši dvoranu svega sedam dana prije koncerta. Zajedno s našim partnerima u Njemačkoj poduzeli smo sve da taj neposlovni potez uprave C-Halle promijenimo, ali nismo uspjeli. Smatramo potrebnim napomenuti kako neki mediji u Hrvatskoj navode da je koncert u Berlinu zabranjen i da lažu, kao i uvijek kada je u pitanju Thompson.

Koncert nije zabranjen nego je otkazan, a berlinske i njemačke vlasti ni jednim činom ni gestom nisu pokazivale ništa protiv nastupa Marka Perkovića Thompsona u Berlinu. Želimo zahvaliti vjernoj publici koja je unatoč dirigiranoj hajci ipak kupovala ulaznice i htjela doći na koncert kao i našim partnerima koji su činili sve da do koncerta dođe. Zajedno ćemo učiniti dodatni napor te će se u skoro vrijeme održati koncert u Berlinu, a Hrvate u Berlinu i u Njemačkoj možemo samo upozoriti da ostataka jugokomunista još uvijek ima ne samo u Hrvatskoj nego i izvan nje i da očito borba protiv njih nije prestala. I zato dragi Hrvati "…bdijte jer morate bdjeti, domovini ponos vratiti…" - napisao je Barišić u priopćenju medijima.

Dodao je da će se najavljen Thompsonov koncert 3. svibnja u Essenu održati.

O sudbini otkazanog koncerta Marka Perkovića Thompsona, koji se sutra trebao održati u Berlinu u koncertnoj dvorani C-Halle, poznatijoj kao Columbiahalle, jučer je odlučivao berlinski sud.

‘Protivnici nađu način’

– Presuda bi trebala biti donesena uskoro – rekao nam je pjevačev menadžer Zdravko Barišić. Podsjetimo, o otkazivanju Thompsonova koncerta izvijestio je berlinski Der Tagesspiegel koji se u tekstu o otkazu najma dvorane pozvao na riječi glasnogovornice dvorane C-Halle Ines Riepenhusen.

Odluci uprave dvorane, u kojoj je Thompson već dva puta nastupio, pridonijeli su pritisci s različitih internetskih foruma, s kojih su najavljivani prosvjedi protiv hrvatskog pjevača koji, kako ističu, “slavi hrvatski fašizam” te su ga proglasili “pjevačem mrziteljem”.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Najpopularniji hrvatski pjevač, kako nam je rekao njegov menadžer, tužan je zbog ovih događaja posebno zbog toga jer inicijativa da se koncert u Berlinu zabrani nije pokrenuta u Njemačkoj, nego je krenula iz njegove domovine.

– Ni njemačka policija ni njemačke vlasti nemaju ništa protiv Marka Perkovića Thompsona, njegovih pjesama i održavanja njegovih nastupa u Njemačkoj. Po svemu sudeći inicijativa za zabranu koncerta krenula je iz Hrvatske. Thompsonovi protivnici uvijek nađu način da uspiju u svojim namjerama – istaknuo je Barišić.

Dodao je da je uprava koncertne dvorane Columbiahalle jednostrano otkazala koncert iako je najam dvorane već bio plaćen, nakon čega je organizator koncerta Cro Best Berlin angažirao odvjetnicu iz Berlina koja će pokušati osporiti odluku uprave dvorane ne bi li koncert ipak bio održan u C-Halleu. U isto vrijeme Cro Best Berlin krenuo je u pregovore s nekoliko drugih berlinskih koncertnih dvorana u kojima bi Thompson mogao pjevati.

Često zabranjivan

– Ne poništi li sud odluku uprave C-Hallea da koncerta ondje neće biti, najvjerojatnije će koncert morati biti odgođen za neki drugi datum jer se u svim dvoranama s kojima smo kontaktirali sutra već održava neki program. No berlinski koncert u svakom će se slučaju održati – uvjeren je Zdravko Barišić.

Foto: PR FOTO

Tijekom karijere, Marko Perković Thompson često je optuživan za fašizam i ustaštvo. Jedan je od razloga taj što neki njegovi obožavatelji nose ustaška obilježja na koncertima, što Thompson smatra propustom policije, a ne organizatora. Pjevač je osudio ustaške simbole, a od fašizma se u nekoliko navrata javno ogradio.

Njegovi koncerti, osim u Njemačkoj, bili su zabranjivani i u Austriji, Švicarskoj, Nizozemskoj.

>>Thompsonov koncert u Berlinu otkazan zbog kritika

>>Thompson državi ipak mora platiti 1,16 milijuna kuna

Komentara 89

KO
Klasa_Optimist
12:45 25.04.2014.

Karambita,kako je ono vas otac nacije Dobrica Cosic pisao u vezi odnosa srba i lazi?

ĆA
ćaćaća
13:01 25.04.2014.

hrvatska je utvrda jugokomunista i srbofila..oni nastavljaju s blaćenjem hrvat i hrvatske istim tempom kakav je bio i do 90..njihove struktura kao što su kos i udba ocrnjuju hrvate po cijelom svijetu..sve glavne nevladine organizacije u hrvatskoj vode oni..dovoljno je samo pogledati imena tih ljudi..pusić teršelić stevanović petrović itd..ne treba biti pametan pa to shvatiti..

L0
luena 01
13:01 25.04.2014.

Messedamm ili Tempodrom kad C-Halle nasjeda na gluposti i lazi ... trenutno poznati njemacki pjevac Heino vodi sudski proces protiv nekog nepoznatog reppera ili tako nesto >:-)) koji ga prozvao nacistem samo zato sto pjeva schwarz braun ist die Haselnuss..... vidite da ludjaka svugdje ima ne samo kad je Marko u pitanju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije