Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOTNE DRAME

Teška bolest im se vratila, no oni ne gube nadu u oporavak

Foto: PIXSELL
1/4
03.11.2018.
u 11:18

Glumica Mirjana Majurec nije jedina koja se ponovno susrela s teškom dijagnozom. Slična sudbina zadeseila je i nogometaše

Kada se 2010. godine prvi put susrela s karcinomom dojke, glumica Mirjana Majurec nije ni slutila da će se isti scenarij ponoviti sedam godina poslije. Opaka bolest vratila joj se u ožujku prošle godine i to u još gorem obliku. Agonija kroz koju je tada prošla na svojoj koži osjetili su nažalost i još neke javne osobe. Zloćudna bolest vratila se nogometašu Nikoli Pokrivaču, a život drame nije poštedio ni njegova kolegu s travnjaka – Ivana Klasnića.

Podrška bivšeg supruga

Mirjani Majurec liječnici su prošle godine pronašli dvije metastaze na jetri, a čudnu izraslinu, za koju tada još nisu znali je li benigna ili maligna, pronašli su joj i na kralježnici. – Nikada me podsvjesno nije napustio strah od povratka bolesti. Tijekom prvotnog liječenja trpjela sam teške nuspojave kemoterapija, zračenja te uzimanja brojnih lijekova. Udebljala sam se 20 kilograma, pala u depresiju te gotovo nestala s kazališne scene, što me posebno pogodilo – izjavila je zagrebačka glumica u intervjuu za Gloriju prošle godine. Njezina bitka za zdravlje traje još uvijek, a to je Majurec i sama potvrdila potresnom fotografijom iz bolnice na svojem Facebook-profilu. Uz nju je tijekom zahvata o kojem nije željela previše govoriti cijelo vrijeme bio i bivši suprug, poznati nogometni trener Marko Mlinarić. – Svjesna sam da me čeka borba na život ili smrt, ali ja biram život. Ako su liječnici, moji bližnji, prijatelji i Zoran Bračika uložili toliko truda, odakle mi pravo da ih iznevjerim – poručila je lani glumica.

Svoje bližnje nije želio iznevjeriti ni bivši nogometaš Nikola Pokrivač kojem se Hodgkinov limfom vraćao čak tri puta. Bolest mu je prvi put dijagnosticirana u kolovozu 2015. godine nakon čega su uslijedile tri mučne godine za koje ističe da su bile najteže u njegovu životu. – Nema nikad odustajanja jer život je kratak i vrijedi se boriti, tako da nema predaje – izjavio je nekad nogometaš, a danas poduzetnik za InMagazin.

Treća sreća

U najtežim danima najveća motivacija bila mu je 4-godišnja kći Nika i supruga Katarina od koje se, kako se ljetos pisalo, razvodi nakon četiri godine braka. Za posljednje izlječenje Pokrivač vjeruje da je treća sreća. Treću priliku život je pružio i Ivanu Klasniću. Bivši vatreni zbog bolesti bubrega prvi put na operacijskom stolu našao se u siječnju 2007. godine kada mu je bubrega donirala majka Šima. Nakon samo nekoliko dana organizam je odbacio transplantirani organ pa mu je dva mjeseca poslije novi bubreg donirao otac Ivan. Deset godina poslije na transplantaciji je završio i treći put. – San mi je da stanem na noge, da mogu nastaviti normalan život – izjavio je tada Klasnić koji danas, srećom, živi svoj san. No, njegova budućnost i dalje je neizvjesna. Ni sam ne zna koliko će bubreg izdržati, a posebno ga brine i činjenica da, ako se ponovno pokaže potreba za bubregom, nitko od članova obitelji više mu ne može pomoći. Pravdu je Klasnić pokušao zadovoljiti i na sudu, njegovi liječnici zbog nesavjesnog obavljanja posla u prvostupanjskom postupku kažnjeni su sa 100 tisuća eura, no taj iznos njemu je nakon svega što je prošao slaba utjeha.

Pogledajte video: Ovi parovi su ostali prijatelji i nakon razvoda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije