Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako se radi u Novinama?

Svjetska premijera serije Novine na NEM-u 2016.

serija Novine
Foto: Promo foto
1/2
23.05.2016.
u 13:13

Dramska serija Dalibora Matanića bit će prikazana prvi put na ekskluzivnom screeningu tijekom New Europe Marketa

Dramska serija s uvijek intrigantnom tematikom Novine doživjet će svjetsku premijeru 14. lipnja 2016., tijekom ovogodišnjeg četvrtog NEM-a u Dubrovniku.

U dramskoj seriji u 12 epizoda Novine pratimo novinarsku redakciju riječkoga dnevnog lista tijekom nagle promjene vlasništva i unutarnjih previranja neposredno izazvanih teškom prometnom nesrećom.

Unatoč šokantnom preuzimanju vlasništva politički i društveno utjecajnog tajkuna te izmjenjivanju uredničke politike, novinari redakcije nastavljaju istraživati i slagati kockice širega tranzicijskog mozaika.

Novine su sigurno najsloženija dramska serija koju smo dosad radili, ali vjerujemo da smo posao uspjeli napraviti prema najvišim standardima aktualne europske dramske produkcije. Najveći je izazov svakako bilo jedan iznimno zahtjevan tekst, koji i kad ga se samo čita traži veliku koncentraciju, pretvoriti u dinamičnih i napetih 12 epizoda. Uvjereni smo da će svjetska premijera naše serije na NEM-u, gdje će prva epizoda biti prikazana pred publikom koju čine neki od najvažnijih ljudi televizijskog i filmskog posla današnjice, otvoriti put našem projektu daleko izvan granica Hrvatske. – izjavio je producent serije Nebojša Taraba (Drugi plan).

Novine su prva televizijska serija laureata Cannesa Dalibora Matanića rađena prema scenariju Ivice Đikića, čiju produkciju potpisuje produkcijska kuća Drugi plan za HRT na čelu s Nebojšom Tarabom i Miodragom Silom.

U glavnim ulogama gledat ćemo Branku Katić, Trpimira Jurkića, Aleksandra Cvjetkovića, Olgu Pakalović, Zijada Gračića i mnoge druge.

Nakon iznimno uspješnoga trećeg izdanja New Europe Market nastavlja rasti i razvijati se pa će tako i ove godine sudionicima pružiti nesvakidašnje poslovne prilike. Članovi menadžmenta i uprava najvećih svjetskih medijskih tvrtki okupit će se u hotelu Dubrovnik Palace na marketu kojem je cilj promovirati potencijal i mogućnosti koje pruža regija srednje i istočne Europe.

Od menadžera i članova uprava televizijskih tvrtki, operatera iz cijele regije, producentske elite pa sve do vodećih tvrtki za analizu i tehnologiju, ali i samih zvijezda, kompletna se televizijska industrija okuplja na NEM-u. Pridružite nam se i vi!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije