Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Patrole na cesti"

Serija o veteranu i priča o novinarima aduti su HTV-a

20.09.2015., Knin - Redatelj Dalibor Matanic te glavni glumci filma Zvizdan Goran Markovic i Tihana Lazovic na pretpremijeri filma u Kninu.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/2
05.01.2016.
u 11:00

Dalibor Matanić danas počinje snimati seriju o izmišljenom dnevnom listu, a u veljači se opet okuplja ekipa TV uspješnice koja nas vraća u osamdesete

Pobjednički tim Dalibora Matanića iz njegova nagrađivanog filma "Zvizdan" opet se okuplja. Akteri su isti, ali umjesto u ličkoj zabiti, Tihana Lazović, Goran Marković i Dalibor Matanić naći će se u redakciji izmišljenog dnevnog lista u izmišljenom hrvatskom gradu, a koji kupuje tajkun povezan s gradonačelnikom koji će postati predsjednik države... Osnova je to radnje serije Novine čije snimanje danas počinje u Zagrebu.

– Snimamo u staroj redakciji Večernjaka u bivšem Vjesniku, serija će imati 12 epizoda koje će prikazati HRT – kaže Matanić kojem je to prva serija koju režira. Scenarij potpisuje Ivica Đikić, dramaturgiju Tena Štivičić, producent je Miodrag Sila, a glumit će još Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić... Već i te prve informacije odličan su mamac gledateljima, koje, istražili smo, očekuje poprilično uzbudljiva televizijska godina. Barem što se tiče serija domaće produkcije.

Dvije uloge Slavka Sobina

Tek što Matanić krene s prvom klapom, na HRT-u 24. siječnja starta serija "Patrola na cesti". U središtu je priče odnos dvojice braće, Josipa (Krešimir Mikić) i Frane (Slavko Sobin). Zaplet počinje kada se stariji brat Josip, neoženjeni veteran Domovinskog rata i zagrebački policajac, nakon majčine smrti vraća u rodni gradić kako bi se brinuo za ostarjelog oca Jakova (Mate Gulin). Glume još Nataša Janjić i Daria Lorenci-Flatz. Serija je nastala po istoimenoj pripovjetki Jurice Pavičića, a snimana je lani u proljeće na lokacijama u Vrgorcu , Splitu i okolici. Režiju potpisuje Zvonimir Jurić.

Slavka Sobina u kasnu jesen ove godine, bude li sve po planu, gledat ćemo opet i u ulozi Žungula u drugoj sezoni "Crno-bijelog svijeta". Nastavak priče koja nas je vratila u osamdesete počet će se snimati u veljači u Zagrebu pod redateljskom palicom Gorana Kulenovića koji nam je otkrio da radnja novih 12 epizoda počinje s odmakom od pola godine te pratimo što se s našim omiljenim likovima događa od sredine 1981. do sredine 1982. godine.

Kipo još ganja Marinu

– U središtu je radnje ljubavna priča između Žaca i Lade koja je počela na kraju prve sezone, a Kipo i Marina se i dalje mimoilaze – kaže Kulenović dodajući: – S obzirom na to da ćemo se više baviti likovima, a manje senzacijama vremena jer smo ih puno potrošili u prvoj sezoni, bojazan se tiče eventualno toga hoće li gledateljima taj zaokret sjesti prirodno. Situaciju će, najavljuje, dodatno zakuhati i švaler iz Beograda, komercijalni direktor JAT-a koji dolazi u Zagreb, a Jagoda se nakon što je dugo bila (ne tako obična) domaćica, zapošljava u jednoj hrvatskoj aviokompaniji...

Novotarije pripremaju i na Novoj TV koja je lani predstavila pilot serije "Samo ti pričaj" sa Sandrom Bagarić i Igorom Mešinom a koja bi se, izgledno je, mogla uskoro početi snimati. 

>> Zvizdan ostao bez Oscara

Komentara 5

ĆA
ćaćaća
13:15 05.01.2016.

matanić je partijski isprdak..čak mu je partija i ženu našla a da toga nije ni svjestan..

Avatar Ironman0105
Ironman0105
18:41 05.01.2016.

znaci i nadalje lose, i amaterski. Mislio sam da doma imate kabel, pa mozete vidjeti kako izgledaju profesionalno snimljene, producirane i odglumljene serije. Ali ne, sve po starom. I umjesto da netko tom matanicu nakon katastrofe poznate kao "zvizdan" pokusa objasniti da ovo nije posao za njega, te da pokusa raditi nesto drugo, opet sa istom katastrofalnom ekipom dobiva novu priliku....

Avatar Arkandjel
Arkandjel
16:52 05.01.2016.

Ajme vec sam uzbudjen, stize novi Matanicev jugo-obojani uradak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije