Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimila je dokumentarac

Srpska glumica otkrila da ju je silovao filmski moćnik i sada je dobila uznemirujuće poruke

Foto: Youtube screenshot
1/6
02.09.2020.
u 22:15

Danijela Štajnfeld u svom dokumentarcu "Hold me right" donosi priče žrtava silovanja, a među tim pričama i njezina je ispovijest

Glumica Danijela Štajnfeld na Sarajevo Film Festivalu predstavila je svoj dokumentarac "Hold Me Right" u kojem donosi priče žrtava silovanja, a među tim pričama nalazi se i Danijelina priča. Ova 36-godišnja glumica iz Srbije koja već godinama živi u Americi odlučila je ispričati i svoju priču te je priznala kako ju je silovao moćnik iz srpske filmske industrije. Nakon što je dokumentarac prikazan na festivalu i nakon što je Danijela o filmu i svojoj traumi pričala u nekoliko televizijski emisija u njezin inbox na društvenim mrežama počele su pristizati zbilja ružne i uznemirujuće poruke. Danijela ih je objavila na svom profilu i napisala:

Foto: Instagram screenshot

- Evo zašto je mnogima teško progovoriti. Meni nije teško govoriti za sve one koje ove reakcije ne mogu podnijeti, jer sam ja zacijelila svoje rane. Govorim u nadi da će moj glas donijeti razumijevanje da ne treba kinjiti i osuđivati žrtve - napisala je Danijela.

- Moja ideja je bila da napravim film o posljedicama silovanja i seksualnog zlostavljanja iz perspektive žrtve i iz perspektive ljudi koji su napravili te zločine. Kada sam pogledala sirovi materijal u tom trenutku sam se ohrabrila i u posljednjem trenutku odlučila da i ja podijelim svoju priču - rekla je nedavno gostujući u jednoj tv emisiji. 

Komentara 7

MK
mksdk
23:45 02.09.2020.

Hamurabijev zakonik, napisan prije gotovo 4.000 godina i koji sadrži 282 članaka, u trećem članku donosi slijedeću uredbu: 'Ako netko iznese optužbu za bilo koje zločine pred starješine, a svoju optužbu ne dokaže, taj će, ukoliko se radi o teškoj optužbi, biti kažnjen smrću'. Doslovno od početka ljudskog društva je bilo razumljivo da se optužba na nečiji račun mora dokazati. Društvo koje tolerira optuživanje bez dokazivanja je društvo koje tolerira (i promiče) klevetu, a to je suvremeno lijevo liberalno društvo (najveće zlo u povijesti ljudskog roda).

DI
Diesel
05:33 03.09.2020.

"Hollywoodski" feminizam je dno

GE
george34
07:06 03.09.2020.

Nije uspjela kao glumica pa....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije