Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARK HOLLIS

Preminuo frontmen poznate engleske grupe iz 80-ih

Talk Talk
Foto: Profimedia
1/4
26.02.2019.
u 10:45

Grupa Talk Talk osnovana je 1981. godine, a svjetsku slavu doživjeli su brojnim singlovima, od kojih su najpoznatiji "It’s My Life”, “Today”, “Talk Talk”, "Such A Shame" i “Life’s What You Make It”.

Mark Hollis, frontmen engleske  grupe Talk Talk, preminuo je u 65. godini, prenose svjetski mediji. Grupa Talk Talk osnovana je 1981. godine, a svjetsku slavu doživjeli su brojnim singlovima, od kojih su najpoznatiji "It’s My Life”, “Today”, “Talk Talk”, "Such A Shame" i “Life’s What You Make It”.

Grupa talk Talk zanimljiva je i po tome što su uspjehe nizali u dva različita glazbena žanra. U ranim godinama karijere svirali su synth-pop i nastupali na turneji s Duran Duran. Drugi album "It'S My Life" iz 1984. bio je najveći komercijalni uspjeh, a istoimeni singl bio je i veliki hit u Americi, baš kao i u cijeloj Europi. 

Trećim albumom "The Colour of Spring" iz 1986. godine počeli su eksperimentirati sa zvukom, uz gitare i klavijature, te tako komercijalizirali žanr koji će postati poznat kao post-rock. Grupa Talk Talk raspala se 1992. godine, a Hollis je izdao i solo album 1998. prije nego što se potpuno povukao iz glazbene industrije. Ipak, vratio se 2012. godine kada je za seriju "Boss" napravio nekoliko novih pjesama. 

Od Hollisa se danas na društvenim mrežama opraštaju prijatelji i kolege, a zajedničku fotografiju objavio je i basist grupe Talk Talk Paul Webb. 

– Šokiran sam smrću Marka Hollisa. Bio je glazbeni genij uz kojeg je bila čast raditi. Marka nisam vidio godinama, no njegove ideje i dalje imaju utjecaj na mene. Znao je kao nitko kako zvukom kreirati najdublje osjećaje. Bio je jedan od najvećih, ako ne i najveći – napisao je Webb. 

Pogledajte video: Ovi poznati glumci i voditelji umrli su na snimanju

 

Ključne riječi

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
11:49 26.02.2019.

pjevač talk talk?baš mi je žao, dobre su pjesme imali,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije